Головна Новини Суспільство події Кабінет міністрів України анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток "Дія"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабінет міністрів України анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток "Дія"

Необхідність нововведень виникла через неодноразові скарги громадян, які масово стикаються з неможливістю використання програми "Дія"

16 вересня 2020, 22:57
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 16 вересня, Кабінет міністрів України змінив порядок використання електронних даних, що містяться в паспорті в формі карти і в закордонному паспорті. Про це повідомляє "РБК".

Кабінет міністрів України анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток "Дія"

Джерело: unian.net

Необхідність нововведень виникла через неодноразові скарг громадян, які масово стикаються з неможливістю використання програми "Дія" в частині торгових мереж, банків, поштових відділеннях.

Рішення Кабміну передбачає використання електронних даних паспорта людини за допомогою програми "Дія" для здійснення банківських операцій, отримання і відправки кореспонденції, для підтвердження віку у разі необхідності, бронювання готелів, отримання послуг з медичного обслуговування, для надання адміністративних послуг і для пред'явлення посадовій особі при візиті до державних установ, повернення грошових коштів.

Кабінет міністрів України анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток ”Дія” - фото 2

Кабінет міністрів України анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток ”Дія” - фото 3




Кабінет міністрів України анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток ”Дія” - фото 4Кабінет міністрів України анонсував розширення можливостей е-паспорта через додаток ”Дія” - фото 5




Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Мінцифри анонсувало впровадження електронного підпису для мобільного додатка "Дія". Експериментальний проект дає можливість віддалено ідентифікувати людину за допомогою мобільного додатку "Дія" для отримання кваліфікованої електронного підпису Смарт-дія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини