Головна Новини Суспільство події І знову 3 вересня: як з'явився хіт Шуфутинського
commentss НОВИНИ Всі новини

І знову 3 вересня: як з'явився хіт Шуфутинського

Спочатку пісня "3 вересня" повинна була дістатися іншому виконавцю

3 вересня 2020, 08:46 comments1682
Поділіться публікацією:








Мабуть, ні в кого вже не залишилося сумнівів у тому, що найпопулярнішою піснею початку осені є "3 вересня" Михайла Шуфутинського. Її в цей день співають навіть ті, хто народився на світ набагато пізніше за появу самого хіта. "Коментарі" вирішили розповісти, історію шлягеру і розкрити секрет настільки вірусної популярності.

І знову 3 вересня: як з'явився хіт Шуфутинського

Михайло Шуфутинський. Фото: life.ru

Пісня "3 вересня" вперше побачила світ в 1993 році. Тоді композицію про нещасливе кохання композитор Ігор Крутой і автор слів Ігор Ніколаєв написали для зовсім іншого виконавця. Але вона настільки припала до душі Шуфутинському, що російський шансоньє умовив музикантів віддати шлягер саме йому. І не прогадав. Пісня дійсно стала хітом на роки.

Цікаво, що сам Михайло Шуфутинський не раз критикував цю пісню. Він запевняв, що вона занадто затягнута. Та й драматичності могло б бути трохи менше. Але, проте, все це припало до смаку слухачам.

Шансоньє розповідає в пісні про сумну історію розставання, яке сталося саме 3 вересня. Але чи є в цієї дати якийсь прихований сенс, ні сам співак, ні автори ніколи не розповідали. Секрет настільки довговічної популярності композиції Михайло Шуфутинський бачить в тому, що пісня так чи інакше близька кожному. Адже майже всі у своєму житті проходили через гірке розставання. Це і змушує людей співпереживати головному герою.

"У всіх, напевно, була в житті ситуація, коли вчора все було добре, а сьогодні несподівано все зламалося. Це тема загальна для всього людства: люди зустрічаються, а потім розлучаються", — припустив шансоньє.

Коли саме пісня перетворилася на мем вже сказати складно. Але знайти того, хто хоча б раз не  чув хіт Шуфутинського "3 вересня" зараз складно. І ми не станемо винятком.


Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Тіна Кароль презентувала спільну пісню зі Snoop Dogg.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини