Головна Новини Суспільство події Єрмак провалив місію виконання Мінських угод - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак провалив місію виконання Мінських угод - політолог

Україна не спілкується з європейськими партнерами з приводу Мінських угод і не має єдиної стратегії, - Карасьов

7 липня 2020, 10:58
Поділіться публікацією:

Глава Офісу президента Андрій Єрмак повністю провалив місію виконання Мінських угод. Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив політолог Вадим Карасьов, коментуючи останні візити української делегації у Париж та Берлін. На його думку, Україна не веде діалогу з міжнародними партнерами, через що відсутня єдина позиція по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Єрмак провалив місію виконання Мінських угод - політолог

Європа вимагає від України виконання Мінських угод, натомість глава ОП Андрій Єрмак, який відповідає за даний напрямок, повністю його провалив, каже експерт. 

"Дивіться, Єрмак постійно заявляє: у нас консолідована позиція з Францією і Німеччиною. Але що сьогодні в інтерв'ю каже пан Данілов? — В цьому році виборів, в так званих, ЛДНР не буде. Що каже посол Франції?- Що вибори ще можливі. Ви мені скажіть, це консолідована позиція?", — поцікавився Карасьов. 

Крім того політолог вважає, що зобов’язання, які брало на себе керівництво країни на останній зустрічі в Нормандському форматі розходяться з реальними діями.

"Войовнича риторика, котру вели чиновники у Слов’янську, під час святкування звільнення міста — не відповідає зобов’язанням, які ми брали на себе на останній зустрічі в Нормандському форматі. Посадові особи високого рівня говорять про визволення танками. А визволення — це значить знову війна. Це говорить про те, що голова Офісу не справився із мирним планом і не справляється із забезпеченням відповідної риторики", — вважає експерт. 

Карасьов переконаний, що глава ОП так само провалив ідеї формули Штайнмайєра та Консультативної ради, призначивши не тих людей. Відтак, новий закон про особливий статус Донбасу може виявитися старим законом, розробленим ще командою Порошенка. А замість організації нової зустрічі лідерів країн в Нормандському форматі, Єрмак витратив час на пусті розмови й бездіяльність.

"Росіяни бачать, що нічого не змінилося. Навпаки, риторика стає навіть гіршою, ніж за Порошенка. І це все, помножене на неконсолідовану позицію, інфантильне бачення змін в тексті Мінських угод та нерозумінні ведення політичної риторики. Ситуація провалена і потрібно шукати кадрові рішення", — підсумував політолог.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи можливе зараз загострення військового конфлікту між Україною та Росією. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини