Головна Новини Суспільство події Доля карантину в серпні й українські ліки від COVID-19: якою була ця середа
commentss НОВИНИ Всі новини

Доля карантину в серпні й українські ліки від COVID-19: якою була ця середа

Глава МОЗ Максим Степанов анонсував новий етап карантину в Україні, а сусіди винуватця резонансного ДТП під Києвом Антона Желепи розповіли резонансні подробиці про нього

15 липня 2020, 19:00 comments1527
Поділіться публікацією:

Доля карантину. МОЗ України готує проект постанови, згідно з яким карантинні обмеження в нашій країні триватимуть не менше місяця. Зміняться й умови для адаптивного карантину в регіонах, повідомив глава міністерства Максим Степанов. Говорячи про плани уряду на наступний тиждень, міністр сказав, що з урахуванням даної епідеміологічної ситуації в Україні обійтися без карантину в серпні не вийде.

Доля карантину в серпні й українські ліки від COVID-19: якою була ця середа

Вибори. Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні підтримала постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року. Кабінет міністрів України разом з Центральним виборчим комітетом повинні розробити низку заходів і рекомендацій, щоб захистити населення від зараження коронавірусом під час проведення місцевих виборів. Також на засіданні Верховної Ради було прийнято рішення, що вибори пройдуть по всій території України, крім окупованого Криму та непідконтрольних Україні районів у Донецькій і Луганській областях.

Бій коронавірусу по-українськи. Прийнявши виклик пандемії, за розробку препарату від коронавірусу взялися і в Україні. Зараз українська фармацевтична компанія Biopharma, що має єдиний завод у Східній Європі, який переробляє плазму людини, активно шукає донорів. Адже саме з донорської плазми крові людей, які одужали від коронавірусу, розроблять ліки для лікування COVID-19. Поки що в нашій країні зібрали 90 літрів плазми, а потрібно втричі більше. Як пропонований препарат допоможе в лікуванні хворих, хто може стати донором плазми і коли ліки запустять у продаж — про це ексклюзивно для "Коментарів" розповіла директор з стратегічного розвитку Biopharma Оксана Плотнікова.

Смерть важливого слідчого. Сьогодні вночі в Києві на вулиці Йорданській знайшли мертвим Романа Закладного — слідчого Служби безпеки України в особливо важливих справах. Як повідомляє джерело, на даний момент розглядаються дві версії подій, основна з яких — умисне вбивство. Роман Заставний займався справами, пов'язаними з державною зрадою, фінансуванням тероризму та іншими тяжкими злочинами. На даний момент експертиза встановлює причину смерті.

Смертельна аварія. Стали відомі подробиці про винуватця резонансного ДТП під Києвом, у результаті якого загинула сім'я з дітьми. Джерела розповіли "Коментарям", що водій "Мерседеса" Антон Желепа, який сів за кермо п'яним, не раз фігурував у скандалах: то заснув голим і п'яним на лавці біля будинку, то відбив нирку дружині. Раніше Антон працював в супермаркеті неподалік – сортував сміття. Періодично виносив сусідам на продаж продукти за заниженими цінами. Але потім з роботи його звільнили. За словами сусідів, у нетверезому стані чоловік був неадекватним і страшним. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини