Головна Новини Суспільство події Дітей в Україні косить небезпечна інфекція
commentss НОВИНИ Всі новини

Дітей в Україні косить небезпечна інфекція

Порівняно з минулим роком, у Чернівецькій області діти стали в 13 разів частіше хворіти на кашлюк

4 червня 2020, 09:18 comments3448
Поділіться публікацією:

Рекордну захворюваність на кашлюк серед дітей фіксують у Чернівецькій області. Порівняно з минулим роком пацієнтів, які підхопили небезпечну інфекцію, стало в 13 разів більше. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я обласної адміністрації.

Дітей в Україні косить небезпечна інфекція

За перші чотири місяці в регіоні перехворіли на кашлюк 79 дітей. У цей же період в минулому році їх було всього шість. В обласній адміністрації побоюються ймовірного спалаху інфекції і закликають батьків вакцинувати своїх малюків. Різке збільшення кількості пацієнтів фіксують саме в тих районах, де щеплення стали робити рідше і сформувався більш слабкий колективний імунітет. Це Кіцманський, Вижницький, Кельменецький та Новоселицький райони.

Ймовірний спалах кашлюку — не єдине, що загрожує дітям у цих районах, вважають чиновники.

"Особливість вакцини АКДП у тому, що вона комбінована. Вона захищає одразу від кількох хвороб: кашлюку, правця і дифтерії. Тобто, якщо ми зараз бачимо, що зростає захворюваність на кашлюк, то незабаром буде і збільшення кількості випадків інших двох недуг", — говорить заступник директора Департаменту Марія Поліщук.

Кашлюк — небезпечна інфекція, яка вражає дихальні шляхи. Вона досить легко передається. Найчастіше — повітряно-крапельним шляхом. Діти страждають від сильних нападів кашлю, які можуть затягнутися на місяць або навіть два. Якщо почати лікування несвоєчасно, кашлюк може перерости у обширне запалення легенів.

Найголовнішим способом профілактики кашлюку лікарі називають вакцинацію. Щеплення роблять дітям тричі, після чого у більшості випадків виробляється стійкий імунітет.

Раніше у МОЗ розповіли, чи можна робити щеплення під час пандемії коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини