Головна Новини Суспільство події Діяльність американських біолабораторій може бути небезпечною для Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Діяльність американських біолабораторій може бути небезпечною для Європи

На конференції, присвяченій діяльності біолабораторій США в Європі, прийняли резолюцію із закликом зробити прозорою їх роботу

9 червня 2020, 16:28 comments1479
Поділіться публікацією:

Враховуючи високу мобільність населення в Європі, біологічна загроза хоча б в одній з європейських країн є загрозою всім іншим державам континенту і тому повинна бути об'єктом пильної уваги профільних міжнародних структур. Таке підсумкове думку озвучили учасники онлайн-конференції, присвяченій проблемі діяльності бактеріологічних лабораторій США на території України, Грузії та інших європейських країн, передає "Рідус".

Діяльність американських біолабораторій може бути небезпечною для Європи

Повідомляється, що в обговоренні брали участь екс-нардепи Верховної Ради України Володимир Олійник та Олексій Журавко, спеціаліст з фармакології та токсикології Олександр Едігер, керівник "Європейського центру геополітичного аналізу Матеуш Піскорський, сербський журналіст Міодраг Мілікіч і доцент університету Хельсински Йохан Бекман.

Зокрема, Бекман повідомив, що у Фінляндії ще в 2017 році прийняли закон, що легалізував перебування секретних об'єктів НАТО в країні, незважаючи на її нейтральний статус. Причому конкретний зміст діяльності таких "гібридних центрів" досі таємниця для фінської громадськості, а у їх працівників – дипломатичний імунітет.

За підсумками онлайн-конференції була прийнята резолюція із закликом зробити прозорою роботу американських лабораторій у Європі. Резолюцію направлять в ООН та європейські міжнародні організації, що відповідальні за контроль розповсюдження вірусів і біологічної зброї.

Раніше голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук заявив, що на території України знаходяться об'єкти, які підпорядковані Міноборони США і виконують поставлені їм завдання, тому де-факто є військовими базами США, чинними на території нашої країни, що прямо заборонено статтею 17 Конституції України.

У свою чергу "Опозиційна платформа – За життя" зажадала негайно опечатати американські біолабораторії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини