Головна Новини Суспільство події Дія в дії: українцям дозволять електронний паспорт для банківських послуг
commentss НОВИНИ Всі новини

Дія в дії: українцям дозволять електронний паспорт для банківських послуг

Для того щоб скористатися банківськими послугами українцям необхідний смартфон з електронним паспортом

26 листопада 2020, 16:58
Поділіться публікацією:

Діджіталізація України йде повним ходом. Після введення в дію мобільного додатка "Дія", в нього додають все нові функції. Принаймні, громадянам пообіцяли новий сервіс — тепер для користування банківськими послугами досить буде пред'явити так званий "електронний паспорт" в відділенні фінансової установи. Таку заяву зробив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Згідно з інформацією, раніше такі правила затвердило керівництво Національного банку України.

Дія в дії: українцям дозволять електронний паспорт для банківських послуг

"Банківські послуги стають ще більш зручними. Національний банк опублікував роз'яснювальний лист на сайті, що з 1 грудня завдяки електронним паспортам в Дії можна верифікувати і ідентифікувати свою особу для здійснення касових операцій в банку", — заявив глава Мінцифри.

Відзначається, що нові правила вступлять в дію з 1 грудня.

Як пояснюють на сайті міністерства, тепер для ідентифікації та верифікації особистості при проведенні банківських операцій досить мати цифровий паспорт в мобільному додатку "Дія".

Як повідомляв портал "Коментарі", під час чергового засідання Кабінету міністрів України було розглянуто і отримав загальне схвалення проект постанови про внесення змін до Порядку застосування електронного посвідчення водія та електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини