Головна Новини Суспільство події "Дія" удосконалила додаток для самоізоляції
commentss НОВИНИ Всі новини

"Дія" удосконалила додаток для самоізоляції

Тепер користувачі можуть залишати місце обсервації

2 грудня 2020, 11:58
Поділіться публікацією:

Заступник голови Міністерства охорони здоров'я України Руслан Кучер поділився новими функціями мобільного додатку "Вдома". Він призначений для запобігання поширенню коронавірусної інфекції на всій території України.

"Дія" удосконалила додаток для самоізоляції

ФОТО: З відкритих джерел

Якщо громадянин повернувся з країни, в якій зафіксували спалах COVID-19, контактував з хворим або має певні симптоми, він має пройти ізоляцію. Саме цей додаток допомагає контролювати процес обсервації та дотримання карантинних норм.

Людина, яка перебуває на самоізоляції, повинна встановити додаток і фотографувати себе з періодичністю, заданою програмою. Потім вона звіряє дані та накладає геолокацію. Якщо людина відсутня в заявленому місці, дані передаються до поліції.

Руслан Кучер розповів про те, що додаток "Вдома" пройшов етап удосконалення, і тепер у програмі є таймер, який вмикається на 24 години для досягнення місця, в якому людина буде проходити обсервацію.

Користувачі програми також отримали функцію "Залишити місце самоізоляції", дія якої дозволяється для вигулу собаки, походу в аптеку або поїздки для тестування на коронавірус.

Тепер усім, хто проходить обсервацію, також будуть приходити результати негативних ПЛР-тестів, а також у користувачів з'явиться можливість інформувати про контактних осіб.

Плюс до всього, всі бажаючі зможуть ставити запитання в додатку, які стосуються перевірки симптомів коронавірусної інфекції.

Раніше "Коментарі" писали про те, що українцям дозволять електронний паспорт для банківських послуг. громадянам пообіцяли новий сервіс — тепер для користування банківськими послугами досить буде пред'явити так званий "електронний паспорт" у відділенні фінансової установи. Таку заяву зробив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини