Головна Новини Суспільство події Депутати мають намір скасувати карантин вихідного дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати мають намір скасувати карантин вихідного дня

У Раді зареєстрували постанову про скасування карантину вихідного дня

16 листопада 2020, 12:05 comments2093
Поділіться публікацією:

Заходи щодо посилення карантину, які вводить уряд, викликали неоднозначний резонанс в українському суспільстві. Багато міст відмовилися вводити обмеження і виконувати постанову Кабміну про введення в дію карантину на вихідних.

Депутати мають намір скасувати карантин вихідного дня

Депутати Верховної Ради пішли назустріч побажанням громадян і зареєстрували в парламенті проект постанови про скасування карантину "вихідного дня". Про це в ході засідання погоджувальної ради голів фракцій і комітетів повідомила віце-спікер парламенту Олена Кондратюк. У зв'язку з хворобою спікера Дмитра Разумкова і віце-спікера Руслана Стефанчук вона тимчасово очолила президію.

Кондратюк зазначила, що проект постанови № 4381 містить рекомендацію до уряду скасувати раніше прийняте рішення про посилення карантину на вихідних. Разом з тим народна обраниця закликала органи місцевого самоврядування все ж виконувати постанову уряду про введення карантинних заходів.

Як повідомляв портал "Коментарі", за останній тиждень відкрито понад 20 кримінальних проваджень за порушення умов карантину і складено понад 3 тисячі адміністративних протоколів. Про це повідомили 13 листопада на селекторній нараді за участю керівників територіальних підрозділів. Голова Національної поліції України Ігор Клименко сповістив, що зараз працює тисяча рейдових груп. Також інформує, що їх кількість буде збільшуватися для того, щоб здійснювати перевірки дотримання карантину. Повідомляється, що з початку тижня скоєно близько 40 000 перевірок закладів та суб'єктів господарювання. В результаті рейдів поліцейські склали приблизно 3200 адміністративних протоколів за порушення умов карантину і відкрито 22 кримінальних виробництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини