Головна Новини Суспільство події День батька в Україні: що це за свято і коли відзначають
commentss НОВИНИ Всі новини

День батька в Україні: що це за свято і коли відзначають

День батька Україна буде святкувати вдруге, ця дата – зайвий привід привітати папу і подякувати за подароване життя

20 червня 2020, 18:29 comments2468
Поділіться публікацією:

Завтра, 21 червня, в Україні будуть вшановувати всіх, хто гордий називатися батьком. День пап у нашій країні цього року святкуватимуть вдруге.

День батька в Україні: що це за свято і коли відзначають

Свято батька у країнах Європи і Америки відзначають дуже давно, а ось в Україні подібна дата офіційно з'явилася в 2019 році. Тоді Кабінет міністрів схвалив указ президента "Про День батька", який відзначається щорічно у третю неділю червня. Ініціативу про створення такого свята для українців запропонували громадські організації.

В День батька прийнято вітати всіх пап: маленькі діти готують подарунки своїми руками, розповідають святкові вірші, дорослі – теж влаштовують сюрпризи, або ж у них просто з'являється зайвий привід побачитися з близькою людиною. Найкраще святковий вихідний День батька провести всією сім'єю. У деяких країнах є цікава традиція: в День батька на одязі носять троянди. При цьому, червоні означають, що батько живий, а білі – в пам'ять про покійного батька.

Зазначимо, що, як і в нашій країні, в третю неділю червня відзначають День батька в Аргентині, Великобританії, Канаді, Індії, Мексиці, Нідерландах, Словаччині, Туреччині, Швейцарії, Японії та Південній Африці.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Україні з'явилося нове професійне свято.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини