Головна Новини Суспільство події "Чорні ящики" збитого літака МАУ Україна відправить до Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

"Чорні ящики" збитого літака МАУ Україна відправить до Франції

В Україні немає обладнання Boeing для розшифровки "чорних скриньок"

3 червня 2020, 12:05 comments1625
Поділіться публікацією:

Розшифровку бортових самописців літака МАУ, якого збили іранської ракетою, будуть проводити у французькі специалісти. Україна передасть у Францію "чорні ящики" відразу, після того, як отримає їх у Ірану. Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

"Чорні ящики" збитого літака МАУ Україна відправить до Франції

За словами чиновника, розслідувати останні хвилини польоту в Україні неможливо: в країні немає відповідного авторизованого компанією Boeing обладнання для розшифровки записів.

"Тільки так ця експертиза буде мати доказове значення і міжнародне визнання. Тому ми відпрацьовуємо маршрут передачі ящиків у Францію через Україну", — пояснив Єнін.

Заступник міністра уточнив, що на даний момент Україна продовжує переговори з Іраном про доставку "чорних ящиків".

Як повідомляв портал "Коментарі", министр закордонних справ Канади Жан-Філіп заявив, що "чорні ящики" літака "Міжнародних авіаліній України", який збив Іран, належать Україні. Про це повідомляє глава МЗС Канади. "Ми дуже тісно співпрацюємо з нашими українськими колегами. З першого дня вони були партнерами в рамках міжнародної групи координації та реагування, ми цінуємо співпрацю з ними. Чорні ящики належать українцям, вони були частиною літака. Я говорив з керівником авіакомпанії ... Ми обговорили передачу ящиків, щоб якомога швидше їх проаналізували", — йдеться в повідомленні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини