Головна Новини Суспільство події Чому в Україні збільшується кількість хворих на коронавірус: відповідь глави МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні збільшується кількість хворих на коронавірус: відповідь глави МОЗ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до українців, закликавши дотримуватися рекомендацій щодо коронавірусу під час довгого вікенду

6 червня 2020, 18:28 comments2618
Поділіться публікацією:

Збільшення числа хворих на коронавірус в Україні міністр охорони здоров’я Максим Степанов обумовлює недотриманням рекомендацій МОЗ з боку громадян. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

Чому в Україні збільшується кількість хворих на коронавірус: відповідь глави МОЗ

Як заявив глава МОЗ, тренд підвищення рівня захворюваності останніх кількох днів має просте пояснення – суспільство досить легковажно поставилося до рекомендацій міністерства, а пом'якшення карантинних заходів сприйняло, як повне їх скасування.

"Влада обрала стратегію адаптивного карантину задля поступового виходу з коронавірусної кризи. Проте карантин досі діє, — наголосив Степанов. – Важливо не плутати поняття пом'якшення і скасування, адже загроза COVID-19 така ж велика, як і раніше".

При цьому, у МОЗ зазначили про невтішну статистику в інших країнах. За словами Степанова, рівень передачі вірусу в Німеччині за останні дні перевищує критичне значення, а в Китаї – готуються до нового спалаху інфекції. Про початок другої хвилі, додав міністр, заявили Південна Корея, Бразилія та Індія.

"Я розумію, як всі втомилися від карантину; хочеться якомога швидше повернутися до повноцінного життя, але у нас немає вибору. Війну з вірусом поки не виграно, — сказав Степанов. — Лише своєю поведінкою і дотриманням правил безпеки ми можемо мінімізувати активність його розповсюдження".

Нагадаємо, за добу підтвердилися ще 550 випадків зараження коронавірусом в Україні.

Як повідомлялося раніше, МОЗ запустив карту коронавірусних закупівель.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини