Головна Новини Суспільство події Через місяць в Україні прогнозують до 400 тисяч випадків коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Через місяць в Україні прогнозують до 400 тисяч випадків коронавірусу

Приблизно 15% від захворілих на коронавірус потребують госпіталізації

17 жовтня 2020, 16:52 comments2039
Поділіться публікацією:

В грудні число хворих на коронавірус в Україні може досягти 400 тисяч. Про повідомив у Facebook голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я нації Михайло Радуцький.

Через місяць в Україні прогнозують до 400 тисяч випадків коронавірусу

Так, під кінець тижня Україна побила ще один антирекорд – за минулу добу зафіксовано 6410 випадків. Крім того, за останні два тижні кількість активних хворих в Україні збільшилась з 122 тисяч до 164 тисяч, тобто приблизно на 30%.

"Якщо така динаміка збережеться і надалі, в грудні ми будемо мати вже активних 400 тисяч хворих", — каже Радуцький.

До того ж, за добу госпіталізували 1100 пацієнтів з важким або середнім протіканням хвороби. Таким чином, госпіталізації потребують приблизно 15% від людей, у яких виявили Covid-19.

"Якщо кількість активних хворих збільшиться до 400 тисяч, нам потрібно буде 60 тисяч ліжко-місць, — прогнозує Радуцький. — Розрахунки свідчать, що наша система охорони здоров’я за умови розгортання додаткових лікарень повинна витримати. Але грудень не останній місяць зими. Другий пік захворюваності на грип традиційно припадає на лютий".

Зазначається, що показник завантаженості ліжок у медзакладах, де лікують хворих на коронавірусну хворобу, в середньому по країні складає 62,3%. І немає жодного регіону, де б цей показник складав менше половини. 

"Загалом ми бачимо, що за два тижні кількість активних хворих зросла на 30%, а кількість проведених тестів на 15%. Хоча за минулу добу встановили рекорд з кількості тестів – 36 тисяч, та все одно показники тестування не встигають за зростанням кількості інфікованих", — резюмував Радуцький.

Нагадаємо, лікар розповів, чи можна перенести коронавірус і не дізнатися про це.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини