Головна Новини Суспільство події Близько 14% українців - неосвічені
commentss НОВИНИ Всі новини

Близько 14% українців - неосвічені

Світове дослідження цінностей визначило позитивні та негативні тенденції українців

17 листопада 2020, 10:40
Поділіться публікацією:

Сайт світового дослідження цінностей виявив значну частку неосвічених людей в Україні. Про це зазначає Український центр європейської політики. Також на сайті можна переглянути всі результати досліджень.

Близько 14% українців - неосвічені

Фото: baltnews

В опитуванні брали участь громадяни з усієї країни. Загалом вони мали відповісти на 300 запитань для вимірювання цінностей і поглядів щодо гендеру, сім’ї, релігії, бідності, освіти, здоров’я, безпеки, толерантності, довіри тощо.

У порівнянні з 2011 роком (саме тоді робилося минуле дослідження), в українців спостерігається зниження довіри до більшості державних інституцій, готовності голосувати на виборах, частоти засудження громадянами насильства. Втім, виросли випадки ксенофобії та поширеність гендерних стереотипів.

Попри деякі сумні цифри, Україна може пишатися тим, що її народ збільшив число щасливих людей до 78,3%. Зросла і частка людей з гарним здоров’ям та самооцінкою з 37% до 45,4%. Зменшилася кількість українців, незадоволених своїми зарплатами. Зросла й кількість толерантних людей до різних факторів та соціальних явищ.

Світове дослідження цінностей підсумувало, що українське суспільство характеризується суперечливим та дуже повільним відходом від пострадянських орієнтацій у сферах розбудови державного та політичного устрою, економіки, формування взаємостосунків тощо. Але Україна чітко задекларувала європейський шлях розвитку, по якому поступово прямує.

Також сайт “Коментарі” рекомендує прочитати про чотири дрібниці, які можуть багато про вас розповісти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини