Головна Новини Суспільство події Біля Верховної Ради палять димовухи і викликають нардепа на дуель
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля Верховної Ради палять димовухи і викликають нардепа на дуель

Нардеп Ірина Геращенко викликала автора мовного законопроєкту Макса Бужанського на поєдинок і хоче написати з ним диктант

16 липня 2020, 11:02 comments2101
Поділіться публікацією:

Зараз біля стін Верховної Ради проходить масштабний мітинг проти законопроєкту про часткове навчання школярів російською мовою. Учасники акції палять червоні фаєри, передає "Укрінформ" з місця подій.

Біля Верховної Ради палять димовухи і викликають нардепа на дуель

На сцені виступили нардепи Андрій Парубій та Софія Федина. А їх колега Ірина Геращенко викликала автора законопроєкту Макса Бужанського на дуель. Геращенко закликала його написати диктанти українською та російською мовами разом з нею і запевнила, що впорається куди краще "супротивника". Крім того, нардеп переконана, що навчання в школах повинно проходити виключно українською мовою. Наразі мітинг продовжується, на площу продовжують сходитися люди.

До речі, сам проєкт передбачає те, що учням 5-11 класів російськомовних шкіл відстрочать перехід на українську мову з 2020 року до 2023-го.

Біля Верховної Ради палять димовухи і викликають нардепа на дуель - фото 2
Біля Верховної Ради палять димовухи і викликають нардепа на дуель - фото 3
Біля Верховної Ради палять димовухи і викликають нардепа на дуель - фото 4

Як раніше повідомляли "Коментарі", президент Росії Володимир Путін нещодавно заявив про походження української мови. На його думку, до XIII століття у росіян і українців — "єдиного народу" — не було ніякої різниці у мові, а перші відмінності виникли у XVI столітті, коли частина українців опинилася в полоні. Більш того, на думку Путіна, "український фактор" почав "розігруватися" нібито напередодні Першої світової війни австрійськими спецагентами. На питання, чи правдиві слова російського лідера, відповів відомий професор-україніст — австрійський вчений Міхаель Мозер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини