Головна Новини Суспільство події Без маски – за борт: МАУ оголосила про нові правила польоту
commentss НОВИНИ Всі новини

Без маски – за борт: МАУ оголосила про нові правила польоту

Авіакомпанія МАУ розповіла про вимоги для пасажирів під час польоту та в аеропорту, які впровадила в умовах пандемії коронавірусу

13 червня 2020, 05:00 comments2689
Поділіться публікацією:

Через епідемію коронавірусу авіаперевізники вимушені встановлювати нові правила польотів. При цьому, низка вимог для персоналу є як і під час польоту, так і перед подорожжю чи при перебування в аеропортах. Про обов’язкові вимоги персонального захисту в аеропорту і на борту та посилені заходи безпеки повідомили у компанії "Міжнародні авіалінії України".

Без маски – за борт: МАУ оголосила про нові правила польоту

Перше правило – носіння індивідуальних захисних масок або респіраторів. При цьому, пасажири мають забезпечити себе необхідним числом масок, щоби не знімати захисний засіб протягом усієї подорожі – в аеропорту і на борту. Вимога є обов'язковою для всіх пасажирів від двох років, за відсутності – у перевезенні відмовлять. Наголошується, що маска має затуляти рот і ніс, а її краї – щільно прилягати до обличчя. У разі протипоказань щодо носіння маски слід завчасно надати довідку від лікаря. Інші засоби захисту – рукавички, окуляри або щитки – можна використовувати за бажанням.

Друге правило – соціальне дистанціювання: дистанція 1,5-2 м при проходженні формальних процедур в аеропорту, під час посадки на борт чи висадки. Також слід обмежити переміщення салоном під час польоту.

Рекомендують також дотримуватися правил гігієни, користуватися антисептиками.

Крім того, у МАУ рекомендують пасажирам самостійно проходити реєстрацію онлайн та користуватися кіосками самостійної реєстрації багажу. Це має запобігти скупченням.

З цією ж метою обмежать доступ супроводження пасажиру до Терміналу аеропорту (окрім осіб, які супроводжують особливі категорії пасажирів, наприклад, дітей, людей з інвалідністю).

Також з’явиться можливість відмовитися від подорожі, якщо ви себе погано почуваєте, але при цьому не втратити кошти. Надавши авіакомпанії довідку з установи охорони здоров'я, що підтверджує неможливість пасажира здійснити політ, людина зможе безкоштовно переоформити квиток у тому ж класі бронювання на інші дати або повернути повну вартість невикористаного квитка.

Після прибуття в аеропортах мандрівникам та співробітникам треба буде пройти температурний скринінг.

Додамо, що бізнес-лаунжі та магазини безмитної торгівлі будуть працювати, але з дотриманням нових вимог безпеки. Розрахунки проводитимуть лише безконтактно банківськими картками.

З боку авіакомпанії також обіцяють дотримання усіх вимог персоналом, ретельну та регулярну дезінфекцію, готовність медпунктів у аеропортах. Йдеться як про вже традиційні засоби індивідуального захисту, соцдистанцію, одноразову тару для бортового харчування, так і про відсутність преси на борту. Крім того, у МАУ наголосили на високоефективних фільтрах НЕРА, які знешкоджують 99,9% вірусів, бактерій, грибків діаметром до 0,01 мікрометрів у повітрі на борту. Тоді як коронавіруси мають розмір від 0,08 до 0,16 мікрометра.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, з якими державами Україна поновила авіасполучення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини