Головна Новини Суспільство події Автофиксация на дорогах: що потрібно знати водіям
commentss НОВИНИ Всі новини

Автофиксация на дорогах: що потрібно знати водіям

Камери спостереження будуть фіксувати тільки перевищення швидкості

1 червня 2020, 09:48 comments7309
Поділіться публікацією:

В Україні з першого дня літа запрацювали камери автоматичної відеофіксації порушень на дорогах. Про це повідомив глава Міністерства інфраструктури Владислав Криклій.

Автофиксация на дорогах: що потрібно знати водіям

"З 1 червня система автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР почала роботу. На перших етапах буде фіксуватися тільки перевищення встановленої швидкості руху", — уточнив міністр у своєму Telegram-каналі.

Камери відеоспостереження, або як їх прийнято називати, Кафи(комплекси автоматичної фіксації) поки що встановлені в Київській області — 25. У Києві 20 — комплекси розташували в найбільш аварійно-небезпечних місцях. Дістанеться і водіям на Львівщині — там планують встановити п'ять таких комплексів. До кінця року, за словами міністра, встановлять ще 220 автоматичних комплексів.

Не обійшлося і без "Укрпошти": тепер про притягнення до відповідальності водіям буде повідомляти листоноша.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Центрі фіксації порушень швидкісного режиму патрульні будуть бачити, як швидко рухалося авто і на скільки "лихач" перевищив швидкість. Крім того, поліцейському буде доступна інформація про відповідальну особу і самому транспортному засобі, зокрема відповідність номерного знака марці авто. Тому система допоможе ще і знаходити авто, які перебувають у розшуку або в угоні. Повідомляється, що після перевірки всіх даних поліцейський буде підписувати постанову про адміністративне порушення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини