Головна Новини Суспільство події Аваков - в топі антирейтингу: українці найбільше не люблять силовиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Аваков - в топі антирейтингу: українці найбільше не люблять силовиків

Під час дослідження методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" було опитано понад 2 тисяч респондентів по всій території України, крім Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей

2 вересня 2020, 20:47 comments1616
Поділіться публікацією:

Українці негативно ставляться до представників силових структур. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" спільно з Центром Разумкова в період з 3 по 9 липня. Про це інформують "Демократичні ініціативи".

Аваков - в топі антирейтингу: українці найбільше не люблять силовиків

Фото: ТСН

Більшість громадян України негативно оцінюють роботу голів правоохоронних структур, зокрема, баланс позитивної/негативної оцінки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова становить "мінус" 52%.

На другому місці за "шкалою недовіри" українців знаходяться директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник (-41%), екс-керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький (-40%), генеральний прокурор Ірина Венедиктова (-39%), в.о. голови Державного бюро розслідувань Олександр Соколов (-33%) і голова Служби безпеки України Іван Баканов (-30%).

У той же час, кажуть соціологи, деякі українці взагалі не знають керівників силових органів. Найбільш відомим є Аваков, про нього же нічого не чули тільки 3% опитаних. А самим невідомим є глава НАБУ Соколов, про нього нічого не знають 37% опитаних.

"В оцінках керівництва всіх згаданих правоохоронних органів простежується залежність між позитивною оцінкою і політичними уподобаннями громадян. Найбільш позитивно до керівників правоохоронних структур відносяться виборці "Слуги народу", а найгірше — прихильники "Опозиційною платформи — за життя", за винятком "Європейської солідарності", чиї виборці найгірше ставляться до СБУ і Офісу генерального прокурора", — наголошується в повідомленні .

Так, Авакову довіряють 30,3% респондентів — виборців "Слуги народу", а прихильники "ОПЗЖ" — всього 12,9%. Серед виборців "ЄС" до глави СБУ позитивно ставляться всього 14,1%, до Венедиктової — 6,1%. Всього в Україні довіряють Авакову 18,1% респондентів.

Раніше "Коментарі" писали про те, скільки вогнестрілів роздав в нагороду Аваков за останній рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини