Головна Новини Суспільство події Археологи в Сибірі виявили незвичайне поховання
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи в Сибірі виявили незвичайне поховання

Поховання відрізняється від інших тим, що дитина похований з мідним казаном на голові

1 жовтня 2020, 03:35 comments1251
Поділіться публікацією:

Група археологів під час експедиції по Сибірі знайшла незвичайне поховання хлопчика з мідним казаном на голові. Про це повідомляє "Газета по-українськи".

Археологи в Сибірі виявили незвичайне поховання

За даними джерела, подібні типи поховань невластиві для даного регіону. Як вдалося з'ясувати, хлопчикові було близько семи років, поклали його спиною донизу так, щоб ноги були направлені в бік річки. Крім казана, поруч знаходилися залізний черпак, ніж, фольга, сережка і невелика зелена брошка.

Як відзначають археологи, подібне їм довелося побачити вперше.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Дніпрі археологи знайшли незвичайний склеп.

Попередньо археологи вважають, що останки можуть належати чоловікові у віці до 50 років і жінки старше 70. Дослідники говорять, що ймовірно, це останки почесного городянина Олександра Поля, але точно стане відомо, кому належать останки, тільки після експертизи.

Археологи вже два місяці проводять розкопки в Севастопольському парку з метою знайти місце поховання почесного городянина Олександра Поля. Дослідники вивчають залишки кам'яної будівлі, в якому колись розташовувалася Лазаревський церква. Після того як археологи завершать розкопки, на місці планують звести пантеон почесних громадян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини