Головна Новини Суспільство події Арешт рахунків Бігуса за позовом Семочка: журналіст два місяці не подавав апеляцію - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Арешт рахунків Бігуса за позовом Семочка: журналіст два місяці не подавав апеляцію - ЗМІ

Судовий розгляд Бігуса і колишнього першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка набирає обертів

13 листопада 2020, 12:27
Поділіться публікацією:

10 вересня суд виніс рішення за позовом колишнього першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка проти "Бігус-Інфо". Судді задовольнили позовні вимоги заявника через півтора року слухання спору по суті. Про це сказано в рішенні Голосіївського суду, яке розміщено в Реєстрі, повідомляє видання "Капітал".

Арешт рахунків Бігуса за позовом Семочка: журналіст два місяці не подавав апеляцію - ЗМІ

Так, рішення суду не було оскаржене в передбачені законом терміни, 12 жовтня воно вступило в законну силу. А оскільки Бігус продовжував його ігнорувати, виконавці заарештували його рахунки і майно.

Згідно з текстом рішення суду, журналісти "Бігус-Інфо" нібито обмовили Семочка і членів його сім'ї, бездоказово стверджуючи про наявність у них російських паспортів. Помилковими на адресу Семочка суд також назвав звинувачення щодо незаконного збагачення та зловживання службовим становищем.

Наприклад, в сюжеті Бігус говорилося, що ".. у нього (Семочка) є три будинки в Конча-Заспі загальною вартістю в $8 млн, його пасербиця літає по маршруту" Одеса-Києва "на чартерному вертольоті за $6 тисяч", але суд визнав це брехнею.

"Було встановлено, що саме він (Семочко) відповідальний за пропажу в Україні ліків для діалізу, внаслідок якої загинуло близько 200 українців", — стверджували журналісти Бігус, що також суд вважає недостовірною інформацією.

"Бігус-Інфо", реагуючи на арешт рахунків, вчора повідомило, що оскаржило рішення Голосіївського суду. Ймовірно, суддя продовжив терміни подачі апеляції для журналістів за їх проханням.

Також на порталі "Бігус" зазначалося, що суд зобов'язав їх спростувати недостовірну інформацію щодо Семочка нібито незаконно. В якості аргументів такого твердження журналісти пояснили, що частина їх висловлювань є "оціночними", а деякі заяви (озвучені в їх сюжеті) — їм не належать.

Дата розгляду апеляції ще не названа.

Відзначається, що ситуацію з Бігусом і судовим рішенням про наклеп планують розглянути на засіданні Комітету ВР з питань свободи слова.

Нагадаємо, в ЗМІ повідомили, що рахунки Бігуса і 24 каналу заарештовані за рішенням суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини