Головна Новини Суспільство події Які території України в майбутньому підуть під воду - прогноз кліматолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Які території України в майбутньому підуть під воду - прогноз кліматолога

Страхітливі наслідки підвищення рівня світового океану

16 жовтня 2020, 11:27 comments3576
Поділіться публікацією:

В майбутньому Україна може втратити деякі населені пункти на узбережжі Чорного та Азовського морів — території просто підуть під воду через підвищення рівня світового океану. Про це розповіла завідувачка відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух "Главреду".

Які території України в майбутньому підуть під воду - прогноз кліматолога

Так, за останні сто років, з 1901 по 2010 рік, рівень світового океану підвищився на 19 см. Експерт говорить, що такі зміни будуть продовжуватися, що може призвести до затоплення значних регіонів. Перш за все під загрозою — прибережні території.

За словами кліматолога, в Україні можуть бути підтоплені частини узбережжя Азовського і Чорного морів. Балабух повідомила, що райони Ізмаїла і Вилково в Одеській область Україна взагалі може втратити. Більш того, небезпечно не тільки затоплення території, а й ерозія узбережжя, яку провокують процеси, що відбуваються.

А ось Кримський півострів, зазначила експерт, менш схильний до небезпеки. Крим не потоне, за словами експерта, бо є досить "високим".

"Там є гірська система, однак ризик для степової частини, особливо її північних регіонів, все ж є", — додала кліматолог.

Нагадаємо, вчені б'ють на сполох через екологічну катастрофу в Великому бар'єрному рифі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини