Головна Новини Суспільство події Як носити маску влітку: головні правила
commentss НОВИНИ Всі новини

Як носити маску влітку: головні правила

У Центрі громадського здоров’я України роз’яснили, як правильно носити маску у літню спеку, бо у країні триває епідемія коронавірусу

13 червня 2020, 20:08 comments3837
Поділіться публікацією:

Правила використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) у літню пору такі ж, як і в будь-яку іншу. Однак захисну маску влітку доведеться змінювати частіше. Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я України (ЦГЗ).

Як носити маску влітку: головні правила

Експерти закликають змінювати маску чи респіратор, як тільки на них потрапили біологічні рідини або вони стали вологими. Саме влітку таке відбувається частіше. У ЦГЗ пояснили, що вірус інфекції не розмножується на поверхні маски, але може зберігатися на ній деякий час. Адже в теплому і вологому середовищі виникають ідеальні умови для розмноження патогенних мікроорганізмів, які потрапляють туди із зовнішнього середовища або видихуваного повітря.

"Тепла погода – це додатковий привід уважно дотримуватись правил використання захисних масок", — наголосили у ЦГЗ.

Головні з правил такі:

- не торкатися зовнішньої сторони маски під час її носіння;

- знімати маску за резинки, не торкаючись її передньої частини та шкіри обличчя;

- не використовувати одноразові маски повторно;

- після зняття, або доторку до використаної маски, слід вимити руки з милом або обробити спиртовмісним антисептиком.

Додамо, що носити медичні рукавички влітку рекомендується, коли є ризик контакту з біологічними рідинами. При цьому слід знати, що руки в рукавичках, якщо вони забруднені, так само як і без рукавичок, можуть переносити збудники захворювань на відкриті поверхні шкіри – обличчя та слизову очей.

Також у ЦГЗ закликали українців дотримуватися ще одного важливого правила безпеки – фізичного дистанціювання (не менше 1 метра від інших людей у публічних місцях). Не слід нехтувати гігієною рук, етикетом кашлю та самоізоляцією у випадку появи респіраторних симптомів. Тим паче, епідемія коронавірусу в Україні ще не подолана.

Нагадаємо, авіакомпанія МАУ розповіла про вимоги для пасажирів під час польоту та в аеропорту, які впровадила в умовах пандемії коронавірусу.

Раніше "Коментарі" писали, інформація про те, що кондиціонер сприяє передачі коронавірусу – це міф або правда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини