Головна Новини Суспільство події Яблучний Спас або Преображення Господнє: що заборонено робити в цей день
commentss НОВИНИ Всі новини

Яблучний Спас або Преображення Господнє: що заборонено робити в цей день

Преображення Господнє - одне з 12 найбільших християнських свят

19 серпня 2020, 08:01 comments4776
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 19 серпня, православні християни та греко-католики відзначають Преображення Господнє або Яблучний Спас. Він другий за рахунком в низці літніх Спасів. А ще одне з 12 найбільш шанованих християнських свят.

Яблучний Спас або Преображення Господнє: що заборонено робити в цей день

Яблуневий Спас. Ілюстрація: golos.ua

Яблучний Спас — це скоріше народна назва. Саме в цей день люди здавна приносили до храмів освячувати новий урожай, а його головним символом і атрибутом стали яблука. Одна з народних прикмет так і говорить — 19 серпня обов'язково потрібно загадати бажання і з'їсти освячене яблуко з медом.

За давніми повір'ями  саме 19 серпня літо поступається своїми позиціями осені. До речі, погода на Яблучного Спаса віщує погоду на Покрову 14 жовтня. Так що якщо пощастило з теплом і сонечком, то і на Покрову дощу чекати не варто. Принаймні, в це вірили наші предки.

У день Яблучного Спаса потрібно бути милосердними та щедрими. Бідним і нужденним потрібно обов'язково роздати дрібні гроші та будь-які частування. Краще, щоб вони були приготовлені власноруч. Таким чином можна залучити у свій будинок багатство і процвітання.

Існують і кілька заборон, яких краще дотримуватися 19 серпня. Перш за все, відкладіть всю важку роботу на завтра. Не потрібно нічого робити на городі або в саду, прибирати, займатися рукоділлям і що-небудь ремонтувати. Заборонено в цей день сваритися, лаятися і бажати комусь зла — все це до вас обов'язково повернеться. На інший день краще перенести візит до перукаря, тому, що в цей день не бажано навіть мити голову, не те що стригти чи фарбувати волосся.

До слова, не варто забувати, що для християн все ще триває Успенський піст. Тому, не дивлячись на свято, потрібно обмежити себе від їжі тваринного походження. Що можна їсти на Яблучного Спаса, а від чого краще відмовитися, "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини