Головна Новини Суспільство Кримінал Українець завдав вітчизняним телеканалам збитків на 7 мільйонів гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець завдав вітчизняним телеканалам збитків на 7 мільйонів гривень

За порушення авторських прав чоловіку загрожує до 6 років ув’язнення

13 листопада 2020, 19:37
Поділіться публікацією:

Підприємливий чоловік ошукав українські телеканали на велику суму

Українець завдав вітчизняним телеканалам збитків на 7 мільйонів гривень

Фото: Комсомольская Правда

Повідомляється, що житель Кіровоградщини розробив власний веб ресурс і без дозволу телевізійних каналів використовував їхній контент. За перегляд кіно- та телепередач шахрай брав гроші.  Попри те, що перегляд відео контенту на сайті був на платній основі, він назбирав аудиторію більш ніж мільйон глядачів. 

За порушення авторських прав українських телеканалів та використання контенту без відповідного дозволу чоловіку загрожує до 6 років ув’язнення.

Ошуканця викрили працівники Кропивницького представництва кіберполіції спільно зі колегами із   Кропивницького відділу поліції. На цей момент правоохоронці зупинили ретрансляцію з вітчизняних каналів. 

Повідомляється, що зловмисником виявився чоловік 37 років, який проживає у Кропивницькому. Відтак він створив сайт на якому демонстрував незаконно перехоплений сигнал. Підписка за перегляд становила 28 гривень на місяць, проте кількість глядачів перевалила за мільйон. За попередньою інформацією сума збитків для українських телеканалів склала більш ніж 7 мільйонів гривень.

За місцем проживання поліція знайшла і вилучила 51 сервер, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, маршрутизатори, жорсткі диски, флеш-накопичувачі та документацію. 

Проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Нині справою опікується місцева прокуратура. 

Раніше видання "Коментарі" повідомляли про шахрайство з використанням "Нової пошти"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини