Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ перехопила партію бурштину для арабських країн
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ перехопила партію бурштину для арабських країн

Унікальну партію бурштину збиралися доставити в одну з арабських країн

16 листопада 2020, 15:33
Поділіться публікацією:

Жителі Західної України продовжують розпродавати національні багатства. На цей раз співробітники СБУ запобігли злочинну діяльність горе-підприємців з Рівного. Так, згідно з інформацією правоохоронців, партія вагою в 5,4 кг бурштину-сирцю прямувала в одну з арабських країн.

СБУ перехопила партію бурштину для арабських країн

"Оперативники спецслужби встановили, що жителі Рівненської області систематично вивозили необроблений бурштин з України в одну з країн Перської затоки. Ділки скуповували незаконно видобутий камінь в північних районах Рівненської області", — сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

Зокрема, житель міста Рівне намагався вивезти з України через міжнародний пункт пропуску аеропорту "Бориспіль" 18 рідкісних експонатів бурштину-сирцю, деякі з яких важать понад 700 грамів. Фахівці вже визначили, що складові партії контрабандного товару є унікальними.

"Такі камені є ексклюзивними й вартість кожного визначається індивідуально. Орієнтовна вартість виявленого бурштину за цінами чорного ринку становить кілька десятків тисяч доларів США", — йдеться в повідомленні.

Янтар вилучили, відправили на експертизу, а контрабандиста збираються повідомити про кримінальне провадження.

Раніше "Коментарі" писали, що "чорних копачів" бурштину викрила в Рівненській області Служба безпеки України. Видобуток бурштину-сирцю зловмисники організували на території Дубровицького лісгоспу. Повідомляється, що "промислом" займалися жителі кількох сіл Рокитнівського району. Для незаконних робіт вони використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію — гідрозмив грунту. Далі бурштин ділки реалізовували місцевим перекупникам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/1736
comments

Обговорення


Новини