Головна Новини Суспільство Кримінал "Розстріли на Майдані": екс-бійця "Беркута" заочно заарештували
commentss НОВИНИ Всі новини

"Розстріли на Майдані": екс-бійця "Беркута" заочно заарештували

Печерський районний суд визначив запобіжний захід для колишнього бійця "Беркута"

23 червня 2020, 20:55 comments1101
Поділіться публікацією:

Печерський районний суд Києва виніс заочне рішення про арешт колишнього співробітника спеціального підрозділу міліції "Беркут", якого звинувачують у злочинах проти життя і здоров'я протестувальників на Майдані в 2013-2014 роках. Про це повідомляється на сайті Держбюро розслідувань.

"Розстріли на Майдані": екс-бійця "Беркута" заочно заарештували

Так, за інформацією прес-служби, запобіжний захід було обрано в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами організації низки тяжких і особливо тяжких насильницьких злочинів, в тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 лютого 2014 року по 20 лютого 2014 в центральній частині Києва.

"У даному виробництві слідство продовжує з'ясовувати обставини зловживань владою колишнього президента Віктора Януковича, який віддавав злочинні накази проти мирних протестувальників. Саме його накази, а також ряду людей з вищого керівництва України, могли призвести до масових жертв і численних травм людей, які відстоювали європейське майбутнє України, відповідно до своїх конституційних прав на мирні зібрання", — зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про експертній думці, будуть розкриті злочини на Майдані в лютому 2014 року і названі замовники розстрілів мітингувальників, або такої перспективи немає.

"У цій історії відсутні білі і чорні кольори в чистому вигляді. У кожної з сторін є своя правда. Але результат жодним чином не задовольняє суспільство — правди про події на Майдані суспільство так і не почуло, — підкреслює керівник проекту по боротьбі з контрабандою Євген Єнін. — По суті, "справи Майдану" перетворилися у своєрідний "гарячий пиріжок" — відповідальність за них несе той, у кого вони виявилися в останній момент".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини