Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У румунському селі знайшли викрадені книги Галілея та Ньютона
commentss НОВИНИ Всі новини

У румунському селі знайшли викрадені книги Галілея та Ньютона

Поліція знайшла практично усі книги у сховку під бетонною підлогою

11 листопада 2020, 22:48 comments1156
Поділіться публікацією:

Поліція знайшла цінні викрадені книги вчених у звичайному селі.

У румунському селі знайшли викрадені книги Галілея та Ньютона

Фото: 1zoom.ru

Книги Галілео Галілея та Ісаака Ньютона кілька років тому викрали зі складу у місті Фелтем, що у Великій Британії.  Двоє злочинців проникли до приміщення через дах вилучили книги. Потім крадії контрабандою перевезли цінні книги до Румунії. 

У жовтні цього року злочинне угрупування з 12 чоловіків ув'язнили за скоєння низки злочинів пов’язаних з крадіжками. Правоохоронні органи  з’ясували, що серед "бандитського улову" є книги вартістю близько 3,3 млн доларів США. 

Як виявилося, серед об’єктів культурного значення, які викрали чоловіки, числяться рідкісні видання Данте та ескізи іспанського художника Франциско де Гоя, а також вищезгадані книги Галілея та Ньютона, що датуються XVI-XVII століттями.

Поліція знайшла практично усі книги у сховку під будинком під бетонною підлогою. З 240 книг, які було викрадено не вистачає чотирьох. З них 83 книги отримали пошкодження внаслідок неправильного поводження з антикварними виданнями. Через те, що вони зберігалися у вологому місці, більшість книг уразила цвіль та пошкодилися палітурки. 

Власники віднайдених книг з нетерпінням очікують на повернення експонатів, проте їх надзвичайно засмутив теперішній стан книг.

Раніше "Коментарі" повідомляли про відкриття книжкового магазину в Китаї із неймовірним інтер'єром. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини