Головна Новини Суспільство мистецтво і культура "Таємна вечеря" з темношкірим Христом: британська церква вступає в радикальну боротьбу з расизмом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Таємна вечеря" з темношкірим Христом: британська церква вступає в радикальну боротьбу з расизмом

В одному з соборів Британії з'явиться фреска, де відому біблійну Таємну вечерю зображують на чолі з чорношкірим Ісусом Христом

30 червня 2020, 22:14 comments1724
Поділіться публікацією:

У Сент-Олбанском соборі, який знаходиться у Великобританії, настоятель схвалив розміщення картини художниці Лорни Мей Водсворт, яка зобразила "Таємну вечерю" з Євангелія з чорношкірим Ісусом Христом. Про це повідомляється на сайті собору.

"Таємна вечеря" з темношкірим Христом: британська церква вступає в радикальну боротьбу з расизмом

Так, настоятель англіканського храму висловив солідарність з антирасистським рухом Black Lives Matter і вже найближчим часом на стінах собору з'явиться незвичайна варіація відомої картини Леонрадо Да Вінчі з образом Христа, який раніше доводилося бачити дуже небагатьом.

Художниця написала це полотно ще в 2009 році, але нічого. крім цікавих обговорень вона не викликала. Тепер її картина стане символом відсутності расових кліше в церкві.

"Життя темношкірих має значення, тому ми перетворили наш Вівтар Вигнаних в місце для роздумів і молитов, поставивши в центр картину, написану Лорни", — заявив настоятель собору.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що газета The New York Times цілком змінила редакційну політику в розділі позначень кольорів, "чорний" і "білий" на тлі масових протестів в Америці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини