Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Організатори Берлінале відмовилися нагороджувати кращих актрис і акторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Організатори Берлінале відмовилися нагороджувати кращих актрис і акторів

Замість нагороди за кращі чоловічу і жіночу ролі будуть давати загальний приз за кращу головну роль і роль другого плану

25 серпня 2020, 08:13
Поділіться публікацією:

Організатори Берлінського кінофестивалю вирішили відмовитися від нагород, які поділяють акторів за гендерною ознакою. З наступного року статуеток за кращу чоловічу, а також жіночу роль вже не буде. Всі актори, незалежно від статі, змагатимуться за один приз, який вручатимуть за кращу головну роль. Такий же вручатимуть і за кращу роль другого плану. Про цей йдеться в заяві організаторів кінофестивалю.

Організатори Берлінале відмовилися нагороджувати кращих актрис і акторів

Нагорода кінофестивалю "Берлінале". Фото: Reuters

Берлінале-2020 став останнім кінофестивалем, де акторів і актрис нагороджували окремо. Срібних ведмедів отримали Еліон Джермано за роль у фільмі "Я хотів сховатися", а також Паула Бер за кінострічку "Ундіна".

До слова, нагороди за кращу жіночу і чоловічу ролі вручалися щорічно з 1956-го.

"Ми впевнені, що коли акторів перестануть нагороджувати за статевою ознакою, це стане сигналом для всієї кіноіндустрії більш чутливо ставитися до гендерної обізнаності", — заявили керівники Берлінського кінофестивалю Карло Шатріана і Маріетт Ріссенбек.

Берлінале таким чином стане першим великим міжнародним кінофестивалем, який змінив порядок вручення нагород на користь гендерної рівності.

Варто відзначити, що у 2021 році Берлінський фестиваль збираються провести у звичайному "живому" режимі. Оскільки онлайн-формат, на думку організаторів, не створює необхідної атмосфери.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, хто стане одним з хедлайнерів музичного фестивалю Atlas weekend-2021.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини