Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Одна з найбільших мереж кінотеатрів у світі закривається через пандемію коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з найбільших мереж кінотеатрів у світі закривається через пандемію коронавірусу

Кінотеатри Regal і Cineworld закриваються в США і Великобританії

5 жовтня 2020, 12:58
Поділіться публікацією:

Британська кінокомпанія Cineworld Group тимчасово зупинить роботу всіх своїх кінотеатрів у США і Великобританії, починаючи з четверга. Через закриття кінотеатрів постраждають 45 тис. Співробітників. Про це пише CNN.

Одна з найбільших мереж кінотеатрів у світі закривається через пандемію коронавірусу

Новина з'явилася всього через кілька днів після того, як прем'єру останнього фільму про Джеймса Бонда "Не час помирати" відклали до весни 2021 року що світові ЗМІ назвали останнім ударом по кіноіндустрії.

У заяві, опублікованій в понеділок, компанія заявила, що не може надати клієнтам "широкий спектр сильних комерційних фільмів, необхідних їм, щоб вони могли повернутися в кінотеатри на тлі C OVID -19".

Групі належить 127 кінотеатрів у Великобританії, в тому числі Picturehouse Cinemas, і 536 кінотеатрів в США. Це другий за величиною кінотеатральний бізнес у світі після AMC. Всього кінотеатри Cineworld Group працюють під брендами Regal, Cineworld та Picturehouse, Cinema City та Yes Planet в 11 країнах світу.

Рішення Cineworld знову закрити свої кінотеатри відродило побоювання щодо спроможності компанії пережити пандемію, і її акції впали більш ніж на 42% в Лондоні в понеділок.

Звістка про закриття стало несподіванкою для багатьох співробітників Cineworld. Cinema Action Group, колектив співробітників Cineworld в Сполученому Королівстві, написав в суботу у Твіттері, що "ніякі консультації з персоналом не проводилися".

Після закриття на кілька місяців під час карантину через коронавірус група в липні почала повторно відкривати кінотеатри з новими протоколами безпеки. У понеділок компанія не могла сказати, коли її театри можуть бути відкриті в наступний раз.

Минулого місяця Cineworld повідомила про збиток в розмірі 1,6 мільярда доларів в першій половині 2020 року, через те, що виторг впав на 67%.  Компанія також попередила про необхідність збору додаткових коштів на випадок, якщо друга хвиля коронавірусу призведе до того, що кінотеатри будуть закриті довше, ніж очікується. У своїй заяві в понеділок компанія повідомила, що оцінює кілька джерел додаткової ліквідності, і всі варіанти підвищення ліквідності розглядаються.

Нагадаємо, ЗМІ дізналися, чи будуть в Україні посилювати карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини