Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Лувр виставляє на аукціон місце, з якого можна буде зблизька роздивитися «Мону Лізу»
commentss НОВИНИ Всі новини

Лувр виставляє на аукціон місце, з якого можна буде зблизька роздивитися «Мону Лізу»

Лувр намагається хоч трохи покрити збитки через пандемію коронавірусу

1 грудня 2020, 22:50 comments1652
Поділіться публікацією:

До пандемії коронавірусу картина "Мона Ліза" Леонардо да Вінчі привертала увагу близько 30 тис. відвідувачів на день в паризькому Луврі. Люди могли милуватися витвором мистецтва, перебуваючи за обмежувачем і товстим шаром куленепробивного скла. Зараз музей пропонує купити єдину в історії можливість ближче розглянути картину, в той час, коли її знімуть і оглядатимуть експерти з охорони природи.

Лувр виставляє на аукціон місце, з якого можна буде зблизька роздивитися «Мону Лізу»

"Мона Ліза", Лувр

Найбільший і найбільш відвідуваний у світі музей Лувр об'єднався з аукціонними будинками Christie'S і Hôtel Drouot, щоб продати різні спеціальні пропозиції від музею, те, що стосується творів мистецтва і предметів розкоші обмеженого тиражу, щоб зібрати гроші для музею, оскільки він зазнає збитків під час пандемії коронавірусу.

Родзинкою аукціону є можливість бути присутнім на щорічному дослідженні "Мони Лізи", коли реставратори перевіряють стан картини 16-го століття, досвід, за оцінками Christie's, буде коштувати від 12 тис. дол. до 36 тис. дол.

Поряд з відвідуванням щорічної інспекції та оглядом найвідомішою у світі картини без скляного вітрини або бар'єрів на шляху, переможець також відправиться на приватну екскурсію в Гранд-галерею Лувру, де зберігаються інші роботи італійських майстрів епохи Відродження, таких як Рафаель і Караваджо.

Онлайн-торги почалися у вівторок, 1 грудня, і триватимуть близько двох тижнів.

Всі виручені кошти підуть Лувру, щоб забезпечити доступність музею для всіх, йдеться в заяві. Зокрема, гроші направлять на новий простір, присвячений освіті в галузі мистецтва і культури, зване студією Луврського музею, яке має відкритися наступної осені.

Світові художні та культурні установи постраждали від пандемії коронавірусу, і Лувр в тому числі. Коли музей закрився на чотири місяці, починаючи з березня, його керівництво повідомляло про збитки близько 50 млн дол. У листопаді музей і інші паризькі установи закрилися вдруге, оскільки друга хвиля коронавірусу поширилася по всій Європі.

Нагадаємо, пластинку, яку Джон Леннон підписав своєму вбивці, виставили на аукціон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини