Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Як розвивається музична індустрія України: зоряний погляд зсередини
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розвивається музична індустрія України: зоряний погляд зсередини

Українські зірки розповіли, в якому стані перебуває вітчизняна музична індустрія

1 жовтня 2020, 18:08
Поділіться публікацією:








Сьогодні, 1 жовтня відзначається Міжнародний день музики. Українці вважаються "співочою нацією". Про нинішній стан вітчизняної музичної індустрії виданню "Коментарі" розповіли українські зірки.

Як розвивається музична індустрія України: зоряний погляд зсередини

"Не вважаю російську або українську попсу чимось видатним"

Телеведучий, продюсер Ігор Кондратюк вважає, що українська музика "зайде" на Захід, якщо буде більш якісною, а також — англо(іспано)мовною.

"Настя Каменських видала нещодавно іспаномовний альбом. Вважаю, що це правильний шлях", — підкреслює Ігор Кондратюк.

Що стосується обмеження на в'їзд в Україну частини російських артистів, які підтримали агресію проти нашої країни або порушили правила проїзду в Крим, то, на думку продюсера, з точки зору якості ми нічого не втратили.

"Я не вважаю російську або українську попсу чимось видатним. Більш того — скоріше не Росія, а Україна може в цьому сенсі диктувати деякі канони, — вважає Ігор Кондратюк. — Завдяки мовним квотами наші артисти отримали ефірний час, який раніше віддали б росіянам. Хоч конкурентне середовище ніхто не відміняв, воно було неконкурентною. Російські артисти мають більше грошей, ніж наші, щоб просувати себе".

"Навіть під час "важкого періоду" з'являються нові імена, круті треки"

Tamerlan з дуету TamerlanAlena вважає, що сучасна українська музична індустрія набирає максимальних обертів.

"Навіть під час "важкого періоду" з'являються нові імена, круті треки. Артисти не перестають експериментувати, випускають класні релізи, ламають вже чинні формати, — підкреслює Tamerlan. — Якраз сьогодні, в Міжнародний день музики, я презентував поза дуетний фіт Bardak з автором, композитором і саунд-продюсером Сергієм Ермолаєвим, відомим під сценічним ім'ям Runstar. Це мій перший сольний реліз, поза дуетом TamerlanAlena — за 10 років нашого творчого шляху з Оленою. Кліп на пісню "Bardak" я самостійно спродюсував і режисирував, щоб повністю передати власні відчуття і настрій".

Основна частина зйомок проходила в самому серці Києва — на Хрещатику, а в основу відео лягла ідея урбанізму і симбіоз стилів.


"Лоск зі стріт-артом і свободою вулиць, статусні автомобілі та променад на велосипедах, розкішні хмарочоси і занедбані будівлі. Спеціально для зйомок кліпу був запрошений вуличний художник, який намалював обкладинку треку Bardak на стіні, розміром в декілька метрів, — підкреслює Tamerlan. — Круто те, що ми частина цієї індустрії та раді творити, радувати наших слухачів".

"У музиці стало більше свободи"

Сучасна музика росте і розвивається в нашій країні, впевнений співак, автор, композитор Денис Реконвальд.

"Якщо порівнювати з іншими країнами СНД, то ми навіть виривається вперед і стаємо все ближче і ближче до Заходу. Що дуже добре, бо саме там формуються музичні тренди, — підкреслює Денис Реконвальд. — Мені це стає зрозуміло, коли я включаю в плейлисті свіжі треки українських виконавців: як молодих, так і вже тих, які закріпилися в нашій індустрії".

У композитора з'являється гордість за те, що відчуття і розуміння форматів музики, яке було ще 5-7 років тому, вже розмивається.

"Якщо раніше були чіткі правила, які вказували артистам, яку їм музику можна робити, а яку не можна, то зараз вони стираються. В результаті у нас з'являються якісні треки. В музиці стало більше свободи", — резюмує Денис Реконвальд.

Раніше ми писали, що Олег Винник боїться, що якщо пандемія продовжиться, то зірки українського шоу-бізнесу просто не витримають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини