Головна Новини Суспільство події Зеленський пішов на ризик заради ліквідації пожеж на Луганщині: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пішов на ризик заради ліквідації пожеж на Луганщині: подробиці

Президент Зеленський вирішив, чи можна залучити авіацію до гасіння пожеж у Луганській області, враховуючи близькість лінії розмежування

8 липня 2020, 12:17 comments1204
Поділіться публікацією:








Президент України Володимир Зеленський дав добро на використання авіації для гасіння масштабних лісових пожеж в Луганській області, хоча і розуміє ризик унаслідок близькості лінії розмежування (близько 40 км). Про це стало відомо в ході візиту гаранта, голів ДСНС, МВС, РНБО на Луганщину.

Зеленський пішов на ризик заради ліквідації пожеж на Луганщині: подробиці

"Президент прийняв рішення щодо використання авіації, вона вже в повітрі. Особливість прийняття рішення – це близькість до лінії розмежування та відсутність у нас розуміння з боку окупаційної влади, тобто, з тієї сторони лінії розмежування", — повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Так, до кінця дня планують локалізувати всі вогнища, щоб навіть у випадку сильного вітру вогонь не спалахнув знову.

Крім того, Аваков назвав передбачувані суми допомоги мешканцям: 300 тис. грн — за знищений будинок, 20 тис. грн — потерпіли. Окремо розглянуть рішення забезпечити район технікою для швидкої ліквідації пожеж.

Нагадаємо, поліція розглядає три версії виникнення пожежі на Луганщині.

Як повідомлялося, пожежа у Луганській області знищила близько 80 дачних будинків і 30 житлових будинків. Крім того, за попередніми даними МВС, в результаті пожежі загинули шість осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини