Головна Новини Суспільство події Замість утилізації – звалище: СБУ викрила оборудку з небезпечними відходами
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість утилізації – звалище: СБУ викрила оборудку з небезпечними відходами

В Одесі та Києві зловмисники під виглядом «утилізації» вивозили небезпечні відходи на звалища, і у такий самий спосіб хотіли «переробляти» й медичні відходи від хворих на коронавірус

25 червня 2020, 13:42 comments1387
Поділіться публікацією:

В Києві та Одесі надавали фіктивні послуги з утилізації небезпечних відходів держпідприємств та виводили кошти у "тінь", — повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Замість утилізації – звалище: СБУ викрила оборудку з небезпечними відходами

Як встановили оперативники спецслужби, організатори оборудки уклали договори, зокрема зі структурними підрозділами державних підприємств та комунальними структурами у Києві та Одесі, які за специфікою виробляють небезпечні відходи. Зловмисники сфальсифікували фінансово-господарську документацію, бо необхідних потужностей для утилізації не мали. Тож значну кількість небезпечних матеріалів без відповідної переробки вони вивозили просто на звичайні звалища побутових відходів.

Повідомляється, що "переробники" планували вивозити небезпечні відходи приватних лікувальних установ, у тому числі медичних відходів від хворих на СОVID-19.

Слідчі припускають, що організатори оборудки спільно з посадовцями державних та комунальних підприємств для переведення у готівку мільйонних сум користувались послугами "конвертаційного центру".

"Щорічний обсяг проведених операцій з утилізації становив понад 200 мільйонів гривень. Виведені у тінь гроші спільники розподіляли між собою", — повідомили в СБУ.

У Києві та Одесі правоохоронці провели обшуки, під час яких вилучили документи фіктивної фінансово-господарської діяльності, печатки, комп’ютери, телефони, банківські картки та готівку.

В СБУ зауважили, що ділки діяли спільно із замовниками "конвертаційних" послуг та їх фіктивними товариствами, задіяними у протиправних фінансових оборудках.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала неонацистів у Харкові та Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини