Головна Новини Суспільство події З танкера "Delfi" знову стався витік нафтопродуктів: Концентрація перевищена майже в 6 разів
commentss НОВИНИ Всі новини

З танкера "Delfi" знову стався витік нафтопродуктів: Концентрація перевищена майже в 6 разів

Працівниками Державної екологічної інспекції зафіксовано перевищення допустимих норм вмісту у воді нафтопродуктів в 5,8 раза

4 вересня 2020, 16:47
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 3 вересня, представники Державної екологічної інспекції в Одеській області виявили плями та сріблясту плівку від нафтопродуктів на поверхні води загальною площею 70 квадратних метрів поблизу місця аварії танкера Delfi недалеко від одеського пляжу "Дельфін". Про це в Facebook повідомив глава Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований.

З танкера "Delfi" знову стався витік нафтопродуктів: Концентрація перевищена майже в 6 разів

Фото: Оdessa.online

Також в повідомленні говориться, що були взяті проби води, в результаті яких зафіксовано перевищення допустимих норм вмісту у воді нафтопродуктів в 5,8 раза. На цей час проведені роботи по усуненню нафтових плям. Було також встановлено, що продукти переробки нафти витекли через те, що над Delfi тривають маніпуляції щодо його підйому і стабілізації. Держінспекція зможе остаточно підрахувати збитки, завдані навколишньому середовищу в результаті аварії танкера тільки після евакуації танкера з акваторії Чорного моря.

Нагадаємо, 1 вересня Господарський суд Одеської області розглянув позов АМПУ до власника танкера Delfi та частково задовольнив клопотання про арешт судна. Відзначимо, ДП "Адміністрація морських портів України" подала позов до британської компанії Mister Drake PC про стягнення збитків на 2 355 698 гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Танкер Delfi пропонують розрізати для евакуації. Роботи з розрізання та підняття танкера можуть обійтися більш ніж в 1 млн гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини