Головна Новини Суспільство події В Ірані погодилися виплатити компенсацію за збитий український літак
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані погодилися виплатити компенсацію за збитий український літак

Щодо компенсації громадянам України переговори продовжаться

31 липня 2020, 06:00
Поділіться публікацією:

Влада Ірану згодна виплатити компенсацію за літак "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) збитий на початку 2020 року. Щодо компенсації громадянам України переговори продовжаться. Про це заявив офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві, повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на агентство IRNA.

В Ірані погодилися виплатити компенсацію за збитий український літак

"Іран погодився виплатити компенсацію за літак, однак реалізація цього питання займе час і має різні аспекти, з технічної та правової точок зору", – сказав Мусаві, коментуючи переговори з Україною щодо пасажирського літака.

Представник МЗС Ірану відзначив, що "багато пасажирів" були громадянами Ірану (у деяких іранців було подвійне громадянство, але Іран вважає їх своїми громадянами).

Він також додав, що переговори продовжаться і нагадав, що Тегеран несе відповідальність за те, що трапилося.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року український рейс PS752 авіакомпанії МАУ був збитий іранськими військовими під час вильоту з Тегерана. Літак був уражений двома іранськими ракетами. Жертвами катастрофи стали 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, у тому числі громадяни України.

Раніше "Коментарі" писали, що представники Ірану готуються до прибуття в Київ для обговорення матеріальної сторони трагедії авіалайнера МАУ до кінця поточного тижня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини