Головна Новини Суспільство події Тимчасову заборону на в'їзд в Україну для іноземців скасували
commentss НОВИНИ Всі новини

Тимчасову заборону на в'їзд в Україну для іноземців скасували

Кабмін вирішив, кому доведеться проходить обсервацію при в'їзді в Україну

13 червня 2020, 15:31 comments2616
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України вчора скасував кілька рішень щодо в'їзду в Україну іноземних громадян та осіб без громадянства. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Тимчасову заборону на в'їзд в Україну для іноземців скасували

Так, постанова №477 скасовує розпорядження Кабінету Міністрів України щодо тимчасової заборони в'їзду в Україну іноземців.

Разом з тим, постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. №480 передбачено, що для в'їзду в Україну іноземцям необхідний відповідний страховий поліс. А для осіб, які прибувають з країн з значним поширенням захворювання коронавирусной інфекцією-перебування на обсервації.

Також згідно з зазначеною постановою, на період дії карантину забороняється перетинання державного кордону іноземцями та особами без громадянства (крім іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, та осіб, визнаних біженцями або осіб, які потребують додаткового захисту) без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування витрат, пов'язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією.

Також уряд визначив, що обсервація є обов'язковою для людей, які прибувають з держави або є громадянином держави з значним поширенням COVID-19. Забезпечити транспортування людей від пунктів пропуску через державний кордон обсерваторів мають обласні та Київська міська державні адміністрації.

Проходити обсервацію не доведеться громадянам держав зі значним поширенням COVID-19, які не перебували на території цих держав протягом останніх 14 днів, працівникам дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей, водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних та морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад, учасники зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворим COVID-19 особою. Також обсервації не підлягають особи, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій будинку".

Раніше "Коментарі" писали, що Словаччина змінила правила в'їзду з території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини