Головна Новини Суспільство події Ситуація з танкером Delfi рушила з місця
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація з танкером Delfi рушила з місця

За інформацією Державної екологічної інспекції України, загальна сума збитків в результаті забруднення моря становить понад 16 тисяч доларів

11 вересня 2020, 00:13
Поділіться публікацією:

В Одеській області танкер Delfi доставили в акваторію морського порту "Чорноморськ". Про це повідомляє УНІАН із посиланням на джерело в порту.

Ситуація з танкером Delfi рушила з місця

Джерело: odessitua.com

За інформацією, зараз танкер вже знаходиться в акваторії порту. Delfi планують розмістити недалеко від іншого аварійного судна "Іволга", яке п'ять років тому зазнало аварії в Чорному морі з рибалками на борту, в результаті чого тоді загинуло 20 осіб.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций повідомив представникам ЗМІ, що  Delfi транспортований за допомогою двох плавкранів і буксирів. За його словами, зараз судно намагаються "витягнути на сушу".

Також стало відомо, що, згідно з інформацією Державної екологічної інспекції України, загальна сума збитків в результаті забруднення моря становить понад 16 тисяч доларів. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

"Підйом танкера Delfi нарешті відбувся! Судно остаточно транспортували з місця аварії — з акваторії пляжу "Дельфін" біля Одеси. За результатами лабораторних досліджень, проведених фахівцями в Одеській області, виявлено перевищення нормативних значень ГДК за вмістом у воді нафтопродуктів. Їх показниками 10 вересня становить 0,09 мг/дм3", — заявив Мальований.

"Загальна сума збитків внаслідок витоку забруднюючих речовин становить 16,3 тисячі доларів (близько 453 тисяч гривень). Ця сума остаточна. Претензія судновласнику на добровільне відшкодування збитків вже спрямована", — зазначив голова Держекоінспекції. Невисока сума збитку від розливу нафтопродуктів у морі пояснюється недосконалістю українського законодавства, тому Держекоінспекція не може вираховувати збитки по-своєму. Однак ми можемо ініціювати зміни", — заявив Мальований.

"Ми вже розробляємо проекти законодавчих змін, щоб сума збитків за такі кричущі порушення, як розлив нафтопродуктів в акваторії моря, склала дійсно значну суму. Власники суден повинні боятися скидати у воду небезпечні речовини через загрозу стягнень мільярдів гривень. Тільки так зможемо уникати таких ситуацій, як з танкером Delfi, який транспортували тільки через рік після аварії", — пояснив чиновник.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що cуд наклав арешт на танкер Delfi.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини