Головна Новини Суспільство події Порошенку обирають запобіжний захід: що відбувається в суді
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенку обирають запобіжний захід: що відбувається в суді

Зараз у суді обирають запобіжний захід Петру Порошенку в справі про призначення Сергія Семочка

1 липня 2020, 15:21 comments2857
Поділіться публікацією:
















У Печерському районному суді Києва триває засідання щодо обрання запобіжного заходу п’ятому президенту України, народному депутату, лідеру політсили "Європейська солідарність" Петру Порошенку в справі про призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки. У Мережі ведеться онлайн-трансляція засідання.

Порошенку обирають запобіжний захід: що відбувається в суді

Порошенко підозрюється у тому, що "схилив військову посадову особу – голову Служби зовнішньої розвідки України до скоєння злочину, а саме — перевищення ним влади і службових повноважень" (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 ККУ). Сторона звинувачення наполягає на обранні запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання, а спочатку прокуратура вимагала арешт із заставою в 10 млн грн.

Сторона захисту натомість просить про відвід прокурорів. За словами адвокатів, неупередженість всіх прокурорів у цій справі "викликає сумніви". Крім того, правозахисники з боку Порошенка заявили про недовіру генеральному прокурору України Ірині Венедиктовій.


Нагадаємо, Порошенко розповів, скільки проти нього порушено кримінальних справ.

Як повідомлялося, опитування КМІС засвідчило, чи вбачають українці в розслідування справ екс-президента Петра Порошенка політичні мотиви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини