Головна Новини Суспільство події Підприємці на мітингу біля МВС вимагали покарати правоохоронців, причетних до рейдерства «Еконії»
commentss НОВИНИ Всі новини

Підприємці на мітингу біля МВС вимагали покарати правоохоронців, причетних до рейдерства «Еконії»

Акція пройшла одразу в трьох містах

30 липня 2020, 18:22 comments1313
Поділіться публікацією:

У четвер, 30 липня, підприємці провели Всеукраїнську акцію протесту "Геть рейдерів від бізнесу!" з вимогою припинити тиск на бізнес за допомогою озброєних "інвестиційних нянь".

Підприємці на мітингу біля МВС вимагали покарати правоохоронців, причетних до рейдерства «Еконії»

Акція пройшла під стінами МВС в Києві, а також в Одесі та Харкові. Учасники: бізнес-об'єднання "CEO club", Антирейдерський Союз підприємців України, Платформа національних інвесторів "Бізнес 100", ГО "Бізнес Варта", ГО "Ділові українські жінки", колективи компаній, які відчувають рейдерські атаки та незаконні дії правоохоронців — "Еконія", FGK FinancialGroup, Zarina, СВК "Новоселицький" та інші.

"Тільки за останні тижні на трьох наших підприємствах (включаючи "Еконію"-ред.) правоохоронні органи влаштували незаконні маски-шоу, і зараз тиск систематично виявляється на весь бізнес в Україні, поліція діє як бандити і знищує бізнес", — зазначив на мітингу президент "CEO club" — Сергій Гайдайчук. Він провів паралель з подіями 2013 року, напередодні Революції Гідності, коли відбувалося беззаконня і рейдерство.

Резолюцію акції протесту зачитала власниця компанії "Еконія" Ірина Варагаш. Документ адресований Президенту України, Генеральному прокурору, міністру внутрішніх справ. У резолюції вимагається: "Припинити практику використання співробітників Національної поліції для тиску на український бізнес". Протестувальники вимагають провести розслідування і притягнути до відповідальності поліцейських, причетних "до серії обшуків в компаніях і виконання замовлень рейдерських груп. Одіозного слідчого ГСУ НП МВС України — Чередник Ильмиру Анваровну (слідчий веде дві кримінальні справи за "Еконії" — ред.) — звільнити з Національної поліції і притягнути до кримінальної відповідальності".

Підприємці вимагають закріпити законодавчо норму про відшкодування шкоди, заподіяної незаконним обшуком, а компенсацію витрат стягувати з осіб, дії яких призвели до цього (слідчий, прокурор, суддя). Також вони вимагають провести круглий стіл за участю Президента України, Верховної Ради, Генерального прокурора та керівництва МВС для внесення законодавчих змін, які унеможливлять використання правоохоронців у знищенні бізнесу.

Мітингувальники розбили кувалдами пляшки дитячої води "Малятко", символічно демонструючи, що виламуючи кувалдами двері національного виробника, Національна поліція діє протизаконно, знищує український продукт, а рейдерство за допомогою силовиків знищує середній бізнес в цілому.

Як відомо, чергова спроба рейдерства і тиску на компанію "Екония" (виробник дитячого харчування та води "Малятко") почалася 9 липня з обшуків. В офіс компанії поліція увірвалася силою, вибивши вхідні двері, хоча представники компанії намагалися мирно пустити поліцейських. Це третя спроба захоплення компанії. Перші дві проводилися з маски-шоу і фальсифікації даних про право власності на "Еконію", проти рейдерів відкрили кримінальні справи, але поліція намагається їх закрити. Остання спроба рейдерства відбувається з допомогою фальсифікованого кримінальної справи. В ньому у представників "Еконії" немає ніякого юридичного статусу, до матеріалів справи їх не допускають. Поліція офіційно не висунула звинувачень у справі, але бездоказово публічно вже звинуватила власницю компанії. (Як відомо, сімейний бізнес з виробництва води та дитячого харчування "Малютка" заснований Іриною Варагаш та її чоловіком у 1996 році, компанія стала одним з лідерів ринку, поставляє продукцію в Євросоюз, Білорусь, Молдову, Саудівську Аравію і т. д.). Збитки "Еконії" у зв'язку з останнім обшуком склали близько 1,4 млн грн.

Підприємці готові проводити такі акції кожен четвер по всій Україні за участю підприємств, які страждають від дій правоохоронців, поки вимоги не будуть виконані.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Росії пройшла багатотисячна акція протесту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини