Головна Новини Суспільство події Напад на нардепа і поліцейський в лікарні: що відомо про сутички в Березному
commentss НОВИНИ Всі новини

Напад на нардепа і поліцейський в лікарні: що відомо про сутички в Березному

Народного депутата зі "Слуги народу" Сергія Литвиненка представники Нацкорпусу закидали камінням і яйцями

24 червня 2020, 08:21 comments4921
Поділіться публікацією:

Мітинг проти нардепа зі "Слуги народу" Сергія Литвиненка в Березному Рівненської області закінчився зіткненнями Нацкопуса з правоохоронцями. Начальник патрульної поліції області опинився у лікарні. У самого нардепа полетіли каміння, пляшки і яйця. Затримано 15 осіб. Про це повідомили в прес-службі обласної поліції.

Напад на нардепа і поліцейський в лікарні: що відомо про сутички в Березному

Депутата Литвиненка в Бережному "зустрічали" близько 130 протестувальників. Коли той вже від'їжджав від офісу, представники Нацкорпусау стали наздоганяти авто і закидувати його всім, що потрапило під руку. Прихильники Литвиненко заступилися за нього. Почалися сутички, які намагалися зупинити поліцейські. Незабаром у натовпі вибухнув піротехнічний пристрій. Осколками був поранений начальник обласної патрульної поліції Сергій Мерчук. Зараз він у лікарні.

"Піротехнічний пристрій вибухнув, коли начальник патрульних намагався відбити його ногою, щоб не постраждали інші люди. У цей момент пристрій вибухнув", — розповів начальник слідчого управління Олександр Панасюк.

Заспокоювати натовп довелося за допомогою зброї. Правоохоронці зробили декілька попереджувальних пострілів у повітря. 15 найбільш агресивних учасників акції протесту поліцейські затримали. Вилучили 5 автомобілів, — повідомили в обласному управлінні.

Сам нардеп на своїй сторінці в Facebook написав, що це була провокація. Адже раніше він, нібито, запрошував протестувальників до себе в офіс на розмову, але ті відмовилися йти.

"Я вийшов на вулицю, запитав, про що нам варто поговорити. Але у відповідь полетіло каміння. Тільки-но я від'їхав від приймальні, як почув постріли. На мою машину стрибали, били палицями по склу, кидали яйця і каміння", — описав те, що відбувалося, нардеп.

<

У Нацкорпусі Литвиненка звинувачують в проросійській позиції і вимагають вибачень за те, що під час акції постраждали їхні активісти.

"На людей, які мирно протестували, напали близько сотні тітушок, що працюють під прикриттям поліції. Проукраїнських активістів жорстоко побили і затримали", — заявили в Нацкорпусі.

Після зіткнень  поліцією відкрито два кримінальних провадження.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що кількох представників Нацкорпусу затримали після сутичок  в центрі Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини