Головна Новини Суспільство події На Прикарпатті розлилися повіні: майже 20 сіл знеструмлені, дві людини загинули
commentss НОВИНИ Всі новини

На Прикарпатті розлилися повіні: майже 20 сіл знеструмлені, дві людини загинули

Стихійний повінь затопив всю Івано-Франківську область, зруйнувавши захисні дамби і привівши до людських жертв

23 червня 2020, 19:10 comments1393
Поділіться публікацією:

В Івано-Франківській області розлилася стихія у вигляді повінів річок, завдавши великої шкоди 19-ти населеним пунктам, дві людини загинули і одна вважається безвісти зниклою. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

На Прикарпатті розлилися повіні: майже 20 сіл знеструмлені, дві людини загинули

"В результаті стихії у Верховинському районі відрізані 19 сіл, загинули дві людини і одна людина вважається безвісти зниклою. Мають місце руйнування захисних дамб, берегів річок, розмив доріг та їх перекриття зсуви", — зазначено в повідомленні.

Відзначається, що в результаті стихійного лиха, на ділянці дороги Ільці-Буркут були заблоковані 40 автомобілів з туристами.

При цьому обласна влада очікують погіршення ситуації у зв'язку з прогнозами погоди.

"Завтра очікуються сильні дощі в регіоні, що призведе до підвищення рівня води в річках і пику стихії. Органами державної влади та місцевого самоврядування спільно з аварійно-рятувальними службами проводяться першочергові відновлювальні і рятувальні роботи та евакуаційні заходи, уточнюються необхідні суми коштів для ведення цих робіт", — підкреслюють в Івано-Франківській ОДА.

Як зазначив губернатор області Віталій Федоров, сума, необхідна для відновлення постраждалих об'єктів і територій, за попередніми оцінками, становить понад 400 млн. грн.

"Нами підготовлено відповідний проект листа до Кабінету міністрів України про виділення коштів на подолання цієї ситуації. З обласного бюджету також виділено субвенцію в розмірі 1 млн. грн. і 5 625 л дизельного палива для виконання першочергових заходів з ліквідації наслідків стихії", — наголосив голова обласної держадміністрації.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у спальному районі Києва, в результаті вибуху газової труби, обрушилася секція багатоповерхового будинку і загинули п'ятеро людей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини