Головна Новини Суспільство події "Льотчики невчасно випустили закрилки", - льотчик-випробувач Лиходід про причини авіакатастрофи АН-26
commentss НОВИНИ Всі новини

"Льотчики невчасно випустили закрилки", - льотчик-випробувач Лиходід про причини авіакатастрофи АН-26

Льотчик-випробувач відкидає відмову двигунів і знос машини як причини падіння АН-26

2 жовтня 2020, 23:48
Поділіться публікацією:

Причиною катастрофи літака Ан-26 під Харковом могли стати невчасно випустили закрилки. Про це в ефірі програми "Свобода словаСавіка Шустера" заявив льотчик-випробувач Олександр Лиходід.

"Льотчики невчасно випустили закрилки", - льотчик-випробувач Лиходід про причини авіакатастрофи АН-26

pravdoryb.info

"Там, очевидно, були довипущени закрилки. Є така частина крила, яка виконує функції свої на зльоті і на посадці. Але в деяких випадках з закрилками потрібно бути дуже обережним, тому що при підйомній силі вони дають дуже великий опір... Падає швидкість... І літак звалюється... Ось так може бути", — озвучив версію того, що сталося, Лиходід.

Також льотчик-випробувач вважає, що давність виготовлення літака, так само як і відмова двигуна, швидше за все, не є причиною авіакатастрофи.

За словами експерта, АН-26 надійна машина, за 40 років її ресурс не закінчується. Також він підкреслює, що на озброєнні є і 60-річні ТУ-95. Головне в літаку — своєчасне технічне обслуговування.

"Не варто на старому літаку планувати вбитися. Ну, немає такого. Старий — він обслужений, питань немає", — пояснив льотчик.

Відмову двигуна Лиходід називає "некритичною", підкреслюючи, що з такою несправністю повітряне судно можуть посадити курсанти-льотчики 4 курсу.

"Ця відмова некритична, ви зрозумійте, що з такими відмовами курсанти 4-го курсу удвох на Ан-26 — вони роблять 40% посадок. Вимикають на будь-якій траєкторії: в зоні, на колі, після зльоту. Два курсанта 4-го курсу, пацанам по 19-20 років", — сказав він.

Раніше "Коментарі" спростували інформацію ГБР про те, що почався процес видачі тіл загиблих АН-26 рідним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини