Головна Новини Суспільство події Ліс в Рівненській області стрімко зникає, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліс в Рівненській області стрімко зникає, - дослідження

За минулий рік в Рівненській області в гонитві за бурштином вирубали в 2,5 рази більше лісу, ніж за аналогічний період в 2018 році

27 серпня 2020, 18:31 comments1284
Поділіться публікацією:

За рік, з серпня-2019 до серпня 2020 року в Рівненській області вирубали лісу в два з половиною рази більше, ніж за аналогічний період 2018-19 років — 5 395 га проти 2 101 га роком раніше. Про це свідчать дані дослідження, проведеного компанією EOS Data Analytics, Інститутом космічних досліджень НАН України та Державним космічним агентством України, передає "Інтерфакс-Україна" .

Ліс в Рівненській області стрімко зникає, - дослідження

Згідно з отриманими даними, в Житомирській області за вказаний період вирубали майже на 20% більше лісу, ніж в минулому році.

"При такій динаміці вирубки Рівненська область може залишитися без лісу вже через 30 років, а Житомирська — через 38. Якщо не баритися цього тренда, то за зазначений час може бути знищено 16 млн га і 2,3 млн га відповідно, які складають площа лісів в цих областях. Навіть попри те висадку, відновлення лісу займає від 60 до 100 років, в залежності від порід дерев ", — наголошується в повідомленні EOS Data Analytics.

При цьому підкреслюється, що проблема вирубки лісів часто стає темою для маніпуляцій і політичної полеміки, яка не передбачає її вирішення.

"Перш за все необхідний незалежний інструмент, який гарантував би прозорий контроль змін лісового покриву і відстеження антропогенного чинника, який цьому сприяє. Сьогодні, завдяки цифровим технологіям, зокрема супутникового моніторингу, можна мало не щодня відстежувати зміни, для чого наша команда і веде роботу ", — заявив представник EOS Data Analytics Роман Медведєв.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабміні висвітлили проблему недавнього паводку в Західній Україні, позначивши, як її спровокувала вирубка лісів .





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини