Головна Новини Суспільство події Херсонський суд заарештував 65 літаків Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Херсонський суд заарештував 65 літаків Росії

Попри заборону польотів в анексований Крим, близько 40 компаній РФ літали туди, порушуючи безліч міжнародних законів

10 вересня 2020, 10:42 comments1441
Поділіться публікацією:

Суд міста Херсона заарештував 65 літаків, які порушили порядок в'їзду і виїзду з анексованого Криму. Про це інформує прес-служба прокуратури Автономної Республіки.

Херсонський суд заарештував 65 літаків Росії

Повідомляється, що під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в місті Херсон) розслідують кримінальне виробництво "за фактами порушення посадовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів і порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1, ст. 334 і ч. 1 ст. 111 КК України)". Як відомо, повітряний простір України закрили над окупованою територією відразу ж після анексії — в березні 2014-го. Однак, попри заборону польотів, близько 40 компаній РФ літали в Крим, порушуючи безліч міжнародних законів.

Нагадаємо, днями тайванці збили військовий літак Су-35 російського виробництва. Льотчик встиг катапультуватися, проте йому була потрібна допомога медиків. Відзначимо, що конфлікт Китаю і Тайваню триває вже багато років: офіційний Пекін не визнає незалежність острова, називаючи його жителів бунтівниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини