Головна Новини Суспільство події Експертна комісія опублікувала підсумки перевірки робіт в.о. міністра освіти України на плагіат
commentss НОВИНИ Всі новини

Експертна комісія опублікувала підсумки перевірки робіт в.о. міністра освіти України на плагіат

Плагіат у роботах Сергія Шкарлета підтверджений

11 вересня 2020, 14:34
Поділіться публікацією:

Комітет з питань етики Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти підтвердив наявність плагіату в роботах в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета. Про це повідомила нардеп від "Голосу" Інна Совсун на своїй сторінці у Фейсбуці з посиланням на відповідь депутатського звернення.

Експертна комісія опублікувала підсумки перевірки робіт в.о. міністра освіти України на плагіат

"У трьох роботах в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета є плагіат. Це підтвердили і троє міжнародних експертів, і українські фахівці, тому сумнівів не залишається. У мене просте пояснення. Всі, кому не байдуже українська освіта та наука, розуміють, що недобросовісний і некомпетентна людина не може очолювати міністерство, інакше нас чекає катастрофа. Свою некомпетентність пан Шкарлет вже яскраво продемонстрував — провал підготовки навчальних закладів до навчального року в умовах карантину очевидний ", — написала Совсун.

Совсун зазначила, що громадськість повинна вимагати від президента Володимира Зеленського відставки Шкарлета з посади.

Раніше "Коментарі" дізналися в експертів, які виклики належить вирішити Сергію Шкарлету на даній посаді.

Кадровий крок Кабміну за призначенням в.о. міністра освіти кандидат політичних наук, політичний експерт Дмитро Гаврилюк вважає реакцією на ризик проведення ЗНО, яке може вплинути на імідж уряду і влада Зеленського цілому. Експерт сумнівається, що при даному кадровому рішенні враховували профздібності та антикризові навички Шкарлета.

"Те, що" зелений "уряд не бажає шукати діалогу з "напівзеленим" парламентом, демонструє інституціональна криза і відсутність злагодженості "зеленої влади". Тому не здивуюся, якщо "Слуга народу" до наступних виборів підійде в форматі кількох політичних сил", — зазначає політексперт.

Головними викликами для міністерства освіти, на думку Дмитра Гаврилюка, нині є забезпечення проведення ЗНО, а також — адекватної комунікації з громадянами, щоб пояснити раціональність урядового кроку скасувати ЗНО для школярів з окупованих районів Луганської та Донецької області та АР Крим. Чи не пояснення цього кроку посилить нерозуміння серед випускників шкіл в самій Україні. Вони вже починають інтерпретувати цю ситуацію з позиції несправедливості щодо себе, зазначає експерт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини