Головна Новини Суспільство події ДБР допитало єдиного свідка авіакатастрофи АН-26: що стало відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР допитало єдиного свідка авіакатастрофи АН-26: що стало відомо

Вижив В'ячеслав Золочівський є єдиним свідком у проведенні розслідування

30 вересня 2020, 14:32
Поділіться публікацією:

Правоохоронці опитали єдиного вцілілого в авіакатастрофі під Чугуєвом 25 вересня. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на заяву керівника управління ГСУ ДБР Ярослава Льошенко.

ДБР допитало єдиного свідка авіакатастрофи АН-26: що стало відомо

Джерело: zik.ua

Показання В'ячеслава Золочівського допомогли розслідуванню встановити події, що передували трагедії, а також отримати інформацію про розміщення екіпажу. Це може допомогти якомога швидше ідентифікувати тіла загиблих, зазначають в Державному бюро розслідувань (ДБР).

"Перш за все ми повинні враховувати психологічний стан цієї людини ... Невідкладно з ним проведені необхідні слідчі дії, встановлені особливості та деталі події, яка мала місце. З'ясувалося питання розміщення екіпажу: хто де знаходився... Його свідчення на цей момент важливі більше в тому, хто де сидів, щоб ми хоча б приблизно орієнтувалися з метою ідентифікації тіл загиблих, а також для прискорення процедури передачі тіл родичам", — розповів керівник управління ГСУ ДБР.

Розповісти про події, що передували катастрофі, Льошенко відмовився, посилаючись на таємницю слідства.

"Зараз ми не можемо розголошувати їх", — заявив чиновник.

Водночас він зазначає, що показання курсанта допоможуть слідству в подальшому розслідуванні.

Своєю чергою, глава ГСУ ДБР Максим Борчаковський розповів, що, за станом сьогодні допитано понад півсотні людей, призначено 26 судово-медичних експертиз, відібрані біологічні зразки у всіх родичів і загиблих для ідентифікації тіл.

Також Борчаковський зазначив, що на цей момент розглядаються 4 версії падіння повітряного судна. До них відносяться технічні несправності, неналежне виконання службових обов'язків екіпажем, порушення в керівництві польотів, неякісний ремонт і обслуговування літака.

За словами ГСУ ДБР з метою об'єктивного розслідування падіння літака проводиться також технічне розслідування.

"На підставі висновків технічного розслідування будуть уточнені версії, а також призначені відповідна комплексна військово-комісійна експертиза. Зараз вирішується питання про призначення вибухотехнічної експертизи, після її проведення ми будемо теж уточнювати наші версії", — пояснив керівник ГСУ ДБР.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що ДБР вилучило документи, які можуть вказати на причини падіння літака і винних. Також, представниками ДБР були затребувані документи з техобслуговування повітряного судна, ремонту та продовження ресурсу літакових двигунів, взяті зразки палива літака.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини