Головна Новини Суспільство події Бразильці, киргизи, боснійці: Офіс генпрокурора розслідує участь іноземців у війні на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Бразильці, киргизи, боснійці: Офіс генпрокурора розслідує участь іноземців у війні на Донбасі

Як зазначили в Офісі генпрокурора, іноземці прибувають на Донбас разом з російськими дивізіями

28 липня 2020, 20:42
Поділіться публікацією:

Прокуратура Департаменту нагляду щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора почала кримінальні провадження за фактом участі 15 іноземців у збройному конфлікті на Донбасі з боку бойовиків. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Бразильці, киргизи, боснійці: Офіс генпрокурора розслідує участь іноземців у війні на Донбасі

За даними прокуратури, троє громадян Киргизстану, п'ятеро громадян Боснії і сім громадян Бразилії з 2014 року беруть участь в бойових діях на стороні так званих "Д / ЛНР".

Зокрема, вони перебувають або перебували у складі так званих "14-му батальйоні територіальної оборони "Привид", "11-му окремому мотострілецькому полку "Схід", "п'ятої окремої мотострілецької бригади "Оплот", а також приватної військової компанії "Вагнер".

Справу відкрили за трьома статтями Кримінального кодексу: участь найманців у збройному конфлікті; навмисні дії з метою зміни території України; участь у незаконних збройних формуваннях в нападі, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.

Розслідуванням справи займуться слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України. Іноземцям загрожує максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна або без.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти спрогнозували наслідки нового перемир'я, яке почалося в понеділок, 27 липня, на безстроковий період.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини