Головна Новини Суспільство медицина В Європі переходять до другої стадії доклінічних досліджень впливу "Протефлазіду" на коронавіруси
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі переходять до другої стадії доклінічних досліджень впливу "Протефлазіду" на коронавіруси

Компанія «Екофарм» передала майже 33 тисячі флаконів препарату за березень-липень 2020 року

19 жовтня 2020, 14:18 comments1150
Поділіться публікацією:

Відомості про ефективність використання препарату "Протефлазід" медперсоналом і пацієнтами медичних установ, які приймають хворих на Сovid-19, зібрані та оброблені співробітниками Національної Академії статистики, обліку та аудиту. Про це повідомляє lenta.

В Європі переходять до другої стадії доклінічних досліджень впливу "Протефлазіду" на коронавіруси

Дослідження українського противірусного препарату тривають. Фото: lenta

Після публікації Національною Академією Медичних Наук новини про результати доклінічних досліджень в лабораторіях Німеччини та Іспанії впливу на коронавірус українського діючої речовини протефлазіду, редакція Лента.UA поцікавилася подробицями у розробника і виробника — НВК "Екофарм".

У фармкомпанії підтвердили наявність офіційних звітів європейських лабораторій про ефективність вітчизняного препарату. Проте підкреслили, що ці документи надаються тільки для ознайомлення. Їх публікація у відкритому доступі неможлива через позицію Антимонопольного комітету України, який раніше кваліфікував публікацію Звіту Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського за результатами лабораторних тестів впливу діючої речовини протефлазід на коронавірус, як порушення конкурентного права та оштрафував фармкомпанію. Своєю чергою, "Екофарм" звернувся до суду з позовом проти АМКУ, справа знаходиться в стадії розгляду.

Представник фармкомпанії повідомив, що лабораторії в Іспанії та Німеччині найближчим часом завершують стадію досліджень in vitro (на клітинних культурах) і переходять до наступного етапу доклінічних випробувань діючої речовини протефлазіду in vivo — на тваринах. Крім того, у фармкомпанії повідомили про завершення етапу вивчення практичного застосування препарату.

"Як гуманітарну допомогу медичним закладам, які приймають хворих з Сovid-19, компанія "Екофарм", передала майже 33 тисячі флаконів препарату за березень-липень 2020 року. Нещодавно Національна Академія статистики, обліку та аудиту закінчила статистичну обробку результатів його застосування", — повідомив представник фармкомпанії.

Згідно з цим звітом, від медустанов надійшло понад 90 відгуків про ефективність використання препарату з діючою речовиною Протефлазід медперсоналом, а також пацієнтами стаціонарів. Академією статистики проаналізовані дані про застосування препарату понад семи тисячами медиків, а також понад 400 хворих на Сovid-19.

"Згідно з обробленою інформацією, у порівнянні з офіційними даними про цю хворобу, серед людей, які приймали препарат з діючою речовиною протефлазід:

була відсутня смертність;

збільшується частка тих, хто одужав — у 1,5 раза;

зменшується частка хворого медперсоналу в медичних установах — у 2,2 раза;

знижується частка хворих, хвороба яких мала важкий перебіг — в 3,3 рази;

знижується середній термін лікування — в 1,8 рази".

Нагадуємо, що за офіційною інформацією Національної академії медичних наук України, в ході досліджень in vitro (на клітинних культурах), українська діюча речовина проявила специфічну противірусну активність щодо людських коронавірусів CoV229E (в німецькій лабораторії) та SARS-CoV-2 (в іспанській лабораторії).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, коронавірус в Україні лікуватимуть за допомогою ще двох препаратів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини